Odkrita prevara virusa ZEUS v sistemu Windows

Kako odstraniti prevara virusa ZEUS, zaznano v sistemu Windows - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Navodila za odstranitev virusa ZEUS, zaznana s sistemom Windows

Kaj je virus ZEUS, zaznan v sistemu Windows?

„ZEUS Virus, zaznan v sistemu Windows“ je drugo lažno sporočilo o napaki, ki ga prikaže dvomljivo spletno mesto. Raziskave kažejo, da kriminalci ustvarjajo promet na tej spletni strani z uporabo različnih potencialno neželenih programov (PUP), namenjenih preusmerjanju uporabnikov brez njihovega soglasja. Poleg tega se ti psi brez dovoljenja vdrejo v sisteme, izvajajo neželene procese, ustvarjajo vsiljive oglase (kuponi, pasice, pojavna okna itd.) In zbirajo različne informacije.

Oglas, ki ga je zaznal Windows ZEUS VirusTa napaka navaja, da je bil sistem okužen z zlonamerno programsko opremo ZEUS in da so ogroženi občutljivi podatki (prijave / gesla, bančni podatki itd.). Nadalje pravi, da je treba zlonamerno programsko opremo nemudoma odpraviti, vendar se morajo uporabniki pred tem obrniti na Microsoftovo tehnično podporo prek brezplačne telefonske številke (' + 1-866-625-5558 '). Od tega trenutka se uporabniki vodijo skozi postopek odstranjevanja zlonamerne programske opreme, vendar je napaka 'Windows Detected ZEUS Virus' ponarejena - preprosta prevara, ki nima nič skupnega z Microsoftom (razvijalci operacijskega sistema Windows). Razvijalci te napake poskušajo ustvariti prihodek tako, da trdijo, da so certificirani računalniški tehniki, in prevarajo uporabnike, da plačajo za storitve, ki niso potrebne. Zlonamerna programska oprema preprosto ne obstaja. Poleg tega ti ljudje pogosto zahtevajo oddaljeni dostop do računalnikov uporabnikov. To je prikrito nameščanje zlonamerne programske opreme in / ali spreminjanje sistemskih nastavitev. Kriminalci nato trdijo, da 'odkrijejo' več sistemskih težav in jim nudijo pomoč za doplačilo. Iz teh razlogov vam toplo priporočamo, da prezrete 'ZEUS Virus, zaznan v sistemu Windows' in nikoli ne pokličete telefonske številke. To napako lahko odpravite preprosto z zapiranjem internetnega brskalnika (po možnosti prek upravitelja opravil) ali ponovnim zagonom sistema.

wie man eine statische ip bei ubuntu einstellt

Zlonamerna spletna mesta / PUP-i v ozadju pogosto izvajajo različne neželene procese (npr. Rudarjenje kriptovalut) brez dovoljenja uporabnikov. Na koncu ti programi in spletna mesta zlorabljajo sistemske vire, s čimer znatno zmanjšajo splošno zmogljivost računalnika. Druga slaba stran je prikaz oglasov z 'napačnim oglaševanjem'. Z ustvarjanjem oglasov, ki nenehno skrivajo osnovno vsebino, potencialno neželeni programi znatno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Upoštevajte, da oglasi z 'napačnim oglaševanjem' pogosto vodijo do zlonamernih spletnih mest in v nekaterih primerih izvajajo skripte, namenjene prenosu / namestitvi zlonamerne programske opreme / PUP-ov. Zato lahko tudi nenamerni kliki povzročijo visoko tvegane računalniške okužbe. Raziskave tudi kažejo, da številni potencialno neželeni programi zbirajo različne podatke, ki verjetno vključujejo osebne podatke. Razvijalci PUP kasneje podatke prodajo tretjim osebam. Zato lahko sledenje podatkom povzroči resne težave z zasebnostjo. Priporočamo vam, da takoj odstranite vse PUP.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'ZEUS Virus, zaznan s sistemom Windows'
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

'ZEUS virus, zaznan v sistemu Windows', je skoraj enak ducatom drugih ponarejenih napak. Tako kot pri 'Windows Detected ZEUS Virus' se pojavna okna, kot so Windows je zaznal internetni napad , Vaša naprava je ogrožena , Zaznane grožnje in na desetine drugih lažnih napak prav tako trdijo, da je sistem poškodovan. Upoštevajte pa, da so te napake namenjene samo izsiljevanju denarja od nič hudega slutečih uporabnikov, tako da jih navajajo na nakup tehničnih storitev, ki niso potrebne. Zavedajte se, da imajo vsi potencialno neželeni programi tudi veliko podobnosti. Z ponujanjem različnih 'uporabnih funkcij' skušajo mladiči dati vtis legitimnosti. Pravzaprav ti programi ne zagotavljajo prave vrednosti za navadne uporabnike. Njihov edini namen je ustvarjati prihodek za razvijalce. Namesto da bi ponujali katero koli od obljubljenih funkcij, PUP-i neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Nekateri mladiči imajo uradna spletna mesta za prenos, vendar se v večini primerov ti programi brez dovoljenja vdrejo v sisteme zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja številnih uporabnikov. Razvijalci množijo PUP z uporabo zavajajoče tržne metode, imenovane »združevanje«, in zgoraj omenjenih zlonamernih oglasov. 'Bundling' je prikrita namestitev programske opreme tretjih oseb skupaj z običajnimi aplikacijami. Razvijalci se zavedajo, da mnogi uporabniki nepremišljeno pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo korake. Zato v paketu skrijejo aplikacije v paketu v nastavitvah »Po meri / Napredno« ali drugih odsekih teh procesov. S preskakovanjem korakov in klikom na različne oglase uporabniki izpostavljajo svoje sisteme tveganju za različne okužbe in ogrožajo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

To situacijo je mogoče preprečiti s pozorno pozornostjo pri brskanju po internetu in zlasti pri prenosu / namestitvi programske opreme. Zavedajte se, da zločinci vlagajo veliko sredstev v zlonamerno zasnovo oglasov. Zato se ti oglasi pogosto zdijo resnični, vendar jih je mogoče prepoznati po preusmeritvah - večina vodi do anket, iger na srečo, zmenkov za odrasle in drugih dvomljivih spletnih mest. Če naletite na take oglase, odstranite vse sumljive programe / dodatke brskalnika. Poleg tega je zelo pomembno natančno opazovati vsako okno dialogov za prenos / namestitev in preklicati vse dodatno vključene programe. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Besedilo, predstavljeno v prvem pojavnem oknu z virusom ZEUS, ki ga je zaznal Windows:

**** Ne znova zaženite računalnika ****
Zaznani virus Windows ZEUS, zaznana okužba, kaže na nekatere nedavne prenose v računalnik, kar pa je povzročilo težave v računalniku.
Pokličite Microsoftovo podporo + 1-866-625-5558 in to kodo B2957E posredujte agentu, da to popravi.
Sumljiva povezava je poskušala dostopati do vaših prijav, bančnih podatkov in sledenja vaši internetni dejavnosti.
Storitve Varnostnega centra in požarnega zidu so onemogočene, koda napake 0x8007042c
Vaš požarni zid je blokiral vašo povezavo TCP. Dokler ne boste ukrepali, bodo vaši računi blokirani.

Besedilo, predstavljeno v drugem pojavnem oknu »ZEUS Virus zazna Windows«:

Težavo povzroča nenavadna dejavnost, ki se izvaja na tej napravi. Za rešitev te težave pokličite našo Microsoftovo skupino za podporo na: + 1-866-625-5558 (brezplačno).

Videz pojavnega okna »Windows Detected ZEUS Virus« (GIF):

Gif prevara z virusom ZEUS, zaznana v sistemu Windows

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih programov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranjevanje programske opreme za virus ZEUS v sistemu Windows prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov z virusom ZEUS, zaznanih v sistemu Windows, iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje oglasov z virusom ZEUS, zaznanih v sistemu Windows, iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'virus zaznanega zevsa', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov z virusom ZEUS, zaznanih v sistemu Windows, iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov z virusom ZEUS, zaznanih v sistemu Windows, iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa virusa »virus zaznanega zevsa«, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov z virusom ZEUS, zaznanih v sistemu Windows, iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov z virusom ZEUS, zaznanih v sistemu Windows, iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

wie man unter linux einen screenshot macht

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa 'virus Windows odkril zeus', lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

schwarzer bildschirm mauszeiger windows 10

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'virus zaznanega zevsa', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave z odstranjevanjem virusa virusa Zeus virus virus iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu 'odkrit virus virusa Zeus' ali odstranitvi virusa, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije