Windows ne prepozna Androida?

Windows ne prepozna Androida?

Windows 10 ne prepozna naprave Android, kako to popraviti?

Android je mobilni operacijski sistem, ki ga je razvil Google, ki temelji na spremenjeni različici jedra Linux in drugi odprtokodni programski opremi in je zasnovan predvsem za mobilne naprave z zaslonom na dotik, kot so pametni telefoni in tablični računalniki. Poleg tega je Google nadalje razvil Android TV za televizorje, Android Auto za avtomobile in Android Wear za ročne ure, vsak s posebnim uporabniškim vmesnikom. Nekatere različice Androida se uporabljajo tudi na igralnih konzolah, digitalnih fotoaparatih, računalnikih in drugih elektronskih napravah. Android je od leta 2011 najbolje prodajani OS na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih od leta 2013.

Za razliko od iPhonov lahko v računalniku prek kabla USB enostavno upravljate telefone Android. Eden najpogostejših postopkov med uporabniki Androida je povezava računalnika in pametnega telefona / tabličnega računalnika Android prek vrat USB za izvajanje različnih nalog, kot so prenos datotek, varnostno kopiranje podatkov, obnovitev podatkov ali preklapljanje med telefoni. Ta naloga bi morala biti enostavna in kljub temu nagnjena k težavam. Računalniki pogosto ne prepoznajo povezane naprave Android kot naprave za shranjevanje USB. To je lahko moteče, še posebej, če je funkcija prej dobro delovala.Morda je težava s kablom USB ali pa boste morda morali preveriti nastavitve povezave z računalnikom USB. Do te težave lahko pride tudi zaradi okvarjenih gonilnikov ali pa je onemogočena možnost odpravljanja napak USB. Obstaja več razlogov, zakaj računalnik morda ne prepozna vaše naprave Android - preprost ponovni zagon naprave lahko Windows 10 uspešno prepozna in priporočamo, da najprej preizkusite to metodo. Če to ne pomaga, preberite spodnja navodila. V tem članku ponujamo več možnih rešitev.

windows ne

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Spremenite ali preklopite kabel USB

USB (Universal Serial Bus) je industrijski standard, ki opredeljuje kable, priključke in komunikacijske protokole za povezavo ter standarde napajanja med računalniki in napravami. USB je bil zasnovan za standardizacijo povezave računalniške zunanje opreme (vključno s tipkovnicami, kazalnimi napravami, digitalnimi fotoaparati, tiskalniki, prenosnimi predvajalniki medijev, diskovnimi pogoni in omrežnimi adapterji) na osebne računalnike, tako za komunikacijo kot za oskrbo z električno energijo.

Nekateri kabli USB so namenjeni samo polnjenju - vaš kabel je morda v tej kategoriji. S to vrsto kabla USB naprave Android ne morete povezati z računalniki za prenos datotek. V tem primeru zamenjajte kabel USB. Torej, poskusite uporabiti drug kabel ali povezati napravo z drugim računalnikom z istim kablom, da zagotovite, da težava ni v vašem kablu.

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite gonilnike Android

Morda nimate nameščenih najnovejših gonilnikov. Če želite odpraviti težave z napravami Android in Windows 10, predlagamo, da znova namestite gonilnike Android. Lahko odstranite gonilnike za Android in jih nato Windows 10 samodejno znova namestite ob naslednjem zagonu računalnika. Če želite odstraniti gonilnike za Android, pojdite v Upravitelj naprav. Tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

znova namestite android gonilnike 1. korak

V oknu upravitelja naprav poiščite gonilnik za Android, z desno miškino tipko kliknite izbrani gonilnik in izberite 'Odstrani' iz spustnega menija.

znova namestite android gonilnike 2. korak

Pozvani boste, da potrdite odstranitev. Kliknite 'V REDU' . Označi 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' potrditveno polje, če ga vidite. Znova zaženite računalnik, da bodo spremembe začele veljati, in preverite, ali to odpravlja to težavo.

[Nazaj na kazalo]

Preverite nastavitve računalniške povezave USB

Za upravljanje datotek v računalniku morate telefon Android povezati kot 'predstavnostno napravo'. Media Transfer Protocol (MTP) je razširitev komunikacijskega protokola Picture Transfer Protocol (PTP), ki omogoča samodejni prenos predstavnostnih datotek v in iz prenosnih naprav.
V napravi Android pojdite v Nastavitve, nato v Shramba in kliknite 'Več' ikono. Izberite “Računalniška povezava USB” in izberite 'Medijska naprava (MTP)' . Poskusite povezati napravo Android z računalnikom. Morda boste morali napravo Android povezati z računalnikom in večkrat preklopiti med različnimi možnostmi povezave, preden računalnik prepozna vašo napravo Android kot predstavnostno napravo.

preverite nastavitve USB povezave z računalnikom

Omogoči odpravljanje napak USB

Primarna funkcija načina za odpravljanje napak USB je olajšati povezavo med napravo Android in računalnikom s sistemom Android SDK (Software Development Kit), tako da jo je mogoče v Androidu omogočiti po neposredni povezavi naprave z računalnikom prek USB-ja. V nekaterih različicah Androida je način za odpravljanje napak USB znan tudi kot način za razvijalce.

Če želite omogočiti način odpravljanja napak USB, pojdite v Nastavitve in izberite 'Možnosti razvijalca' . Če prejmete opozorilo, kliknite 'V REDU' . Omogočite možnosti za razvijalce in vklopite 'USB razhroščevanje' če je izklopljen.

omogoči odpravljanje napak USB

Če je možnost odpravljanja napak skrita, je to verjetno zato, ker uporabljate drugo različico Androida. Če želite omogočiti odpravljanje napak USB v drugih različicah Androida, pojdite v Nastavitve in izberite 'O telefonu' . Najti 'Številka gradnje' in ga tapnite sedemkrat. Zdaj boste lahko v svoji napravi vklopili odpravljanje napak USB. Preverite, ali to pomaga, da postane vaša naprava Android prepoznavna.

[Nazaj na kazalo]

Namestite paket medijskih funkcij

Kot smo že omenili, če želite upravljati ali prenesti datoteke Android v računalnik s sistemom Windows 10, morate uporabiti protokol MTP. To je povezano z Windows Media Playerjem. Različici N in KN sistema Windows 10 pa nimata Windows Media Playerja. Če vaša različica sistema Windows 10 ne prepozna naprav Android, prenesite in namestite Media Feature Pack za različice Windows 10 in N in KN tukaj .

[Nazaj na kazalo]

Povežite kot USB Mass Storage

Pojdite v Nastavitve in nato 'Več nastavitev' v napravi Android. Izberite 'Pripomočki USB' in nato tapnite 'Poveži pomnilnik z računalnikom' . To bi moralo povezati vašo napravo kot pomnilniško napravo USB. Morda boste morali napravo odklopiti in jo nato ponovno priključiti, da namestite potrebne gonilnike. Morda boste morali tudi odklopiti napake USB. Ko končate, preverite, ali operacijski sistem prepozna vašo napravo.

povežite kot USB masovni pomnilnik

[Nazaj na kazalo]

Vklopite letalski način

Letalski način je nastavitev, ki je na voljo v številnih pametnih telefonih, prenosnih računalnikih in drugih elektronskih napravah, ki ob aktiviranju ustavi prenos radiofrekvenčnega signala v napravi in ​​s tem onemogoči Bluetooth, telefonijo in Wi-Fi. Včasih pomaga, če vklopite letalski način (način letenja), da vaš operacijski sistem Windows prepozna vašo napravo. Če je to pomagalo, izklopite letalski način (način letenja), ko končate s prenosom podatkov ali drugih informacij iz naprave Android.

vklopite letalski način

Odklopite iz zvezdišča USB

Podobno kot razdelilnik je tudi zvezdišče USB naprava, ki razširja eno univerzalno serijsko vodilo (USB) na več vrat, ki so na voljo napravam za povezavo z gostiteljskim sistemom. Nekaterih naprav USB, kot so telefoni Android ali zunanji trdi diski, morda ne bodo prepoznali, če jih povežete prek zvezdišča USB. Če imate zvezdišče USB, odklopite telefon Android in ga priključite neposredno na računalnik, da odpravite težavo.

[Nazaj na kazalo]

Izbriši predpomnilnik in podatke

Brisanje predpomnilnika in podatkov iz aplikacije Zunanji sistem za shranjevanje in shranjevanje medijev vam lahko pomaga rešiti to težavo. Ta rešitev običajno deluje z novejšimi napravami, kot je Android 6. Če imate starejšo različico Androida, je morda tudi to vredno poskusiti. Če želite izbrisati predpomnilnik in podatke za sistem External Storage and Media Storage, pojdite v Nastavitve telefona in 'Aplikacije' (ali 'Aplikacije' ). Dotaknite se pik v zgornjem desnem kotu in izberite Pokaži sistemske aplikacije. Izberite aplikacijo External Storage and Media Storage in izbrišite predpomnilnik in podatke. Znova zaženite napravo Android in jo znova povežite z računalnikom.

[Nazaj na kazalo]

Uporabite aplikacije tretjih oseb

Poskusite namestiti aplikacije za sinhronizacijo, zaradi katerih bo vaša naprava prepoznavna za operacijski sistem. Na voljo je veliko tovrstnih aplikacij, ki uporabnikom pogosto pomagajo pri sinhronizaciji in prenosu podatkov iz njihovih naprav. Prenesite jih in poskusite sinhronizirati telefon z računalnikom. Tu je nekaj aplikacij, ki jih boste morda želeli preizkusiti:

Android PC Sync Manager

Android PC Sync Manager je izvrstno brezplačno orodje za prenos podatkov v osebni računalnik in iz njega. Dejansko lahko Android Sync za Windows tudi organizira vso vsebino, tako da je po potrebi mogoče dostopati do pomembnih podatkov. Lahko ga prenesete tukaj .

Mobogenie

Mobogenie je blagovna znamka, ki ponuja aplikacije za platformo Android in aplikacije za upravljanje mobilnih naprav za osebne računalnike. Lahko ga prenesete tukaj .

Obstaja veliko možnih razlogov, zakaj Windows 10 morda ne prepozna vaše naprave Android. V večini primerov je težavo odpravljeno s prenosom Media Feature Pack za Windows 10 ali posodobitvijo gonilnikov. Upamo, da so rešitve v tem članku koristne in da ste odpravili to težavo.

Laden Sie Skype für Ubuntu herunter

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti težavo »Windows ne prepozna Androida«:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije