Prevara o napakah sistema Windows

Kako odstraniti prevara Windows Error - koraki za odstranitev virusa

Vodnik za odstranjevanje virusov »Windows Error«

Kaj je 'Napaka sistema Windows'?

'Windows Error' je ponarejeno okno z napako, ki trdi, da je bil sistem poškodovan in se ne more popraviti. To sporočilo o napaki prikažejo različni potencialno neželeni (običajno oglaševalski programi) programi (PUP-i), ki se brez dovoljenja vdrejo v sisteme ali pa uporabnike prevarajo, da jih namestijo tako, da ponujajo različne 'uporabne funkcije'. PUP-i so namenjeni tudi ustvarjanju vsiljivih oglasov in nenehnemu beleženju različnih informacij o brskanju.

Windows prevara o napakah'Windows Error' zaklene zaslon računalnika in prikaže ponaredek BSOD (modri zaslon smrti) s pojavnim oknom, ki navaja, da operacijski sistem ne more odpraviti napake (ki ni določena). Uporabniki naj se obrnejo na tehnično podporo za Windows prek telefonske številke (' 1-855-266-4100 '). Nato naj bi prejeli pomoč pri reševanju težave. Ta napaka zažene tudi zlonamerno izvedljivo datoteko, ki zaklene zaslon ob vsakem zagonu sistema. Zato ponovni zagon sistema (kot kaže ta napaka) ne bo nikoli uspel. Upoštevajte pa, da je 'Windows Error' prevara. Namen kiber kriminalcev je preprosto prestrašiti uporabnike, da bi poklicali in plačali za tehnično podporo, ki ni potrebna. Zato tega sporočila prezrite. Kot smo že omenili, PUP-i prikazujejo različne vsiljive oglase (na primer pojavna okna, kupone, pasice itd.). Ti skrivajo osnovno vsebino (s čimer znatno zmanjšajo izkušnjo brskanja), lahko pa vodijo tudi do zlonamernih spletnih mest ali celo aktivirajo skripte, ki jih prenašajo / namestite zlonamerno programsko opremo in / ali mladičke. Če kliknete nanje, lahko pride do visoko tveganih okužb z oglaševalsko ali zlonamerno programsko opremo. Poleg tega PUP-i beležijo različne podatke, ki jih je mogoče osebno določiti, vključno z naslovi internetnega protokola (IP), obiskanimi URL-ji, ogledanimi stranmi, poizvedbami, vnesenimi v iskalnike, geografskimi lokacijami itd. Informacije se prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem) ki želijo povečati svoj prihodek z napačno obdelavo posnetih podatkov. Iz teh razlogov takoj odstranite vse PUP.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Windows Error'
Vrsta grožnje Ransomware, kripto virus, omarica datotek
Simptomi Datotek, shranjenih v računalniku, ni mogoče odpreti, prej delujoče datoteke imajo zdaj drugo pripono, na primer my.docx.locked. Na namizju se prikaže sporočilo, ki zahteva odkupnino. Kiber kriminalci zahtevajo plačilo odkupnine (običajno v bitcoinih) za odklepanje datotek.
Metode distribucije Okužene e-poštne priloge (makri), hudourniške spletne strani, zlonamerni oglasi.
Škoda Vse datoteke so šifrirane in jih ni mogoče odpreti brez plačila odkupnine. Dodatne trojanske programe za krajo gesla in okužbe z zlonamerno programsko opremo lahko namestite skupaj z okužbo z odkupno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Obstaja več lažnih sporočil o napakah, podobnih 'Windows Error', kot je na primer Poškodovana internetna varnost , Neznana sistemska okvara! , Vaša licenca za Windows je potekla in mnogi drugi. Nekateri so prikazani na zlonamernih spletnih mestih, drugi pa zaklenejo računalniške zaslone. Kljub tem razlikam pa imajo vsi enak namen: izsiljevati denar od nič hudega slutečih žrtev. Mladiči so prav tako skoraj enaki. S ponujanjem „uporabne funkcionalnosti“ poskušajo ustvariti vtis legitimnosti. Pravzaprav zgolj prikazujejo vsiljive oglase (z uporabo oglaševalskega modela »Pay Per Click«) in zbirajo informacije o uporabniškem sistemu (ki se kasneje prodajo tretjim osebam).

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Poleg vsiljivih oglasov se tudi mladiči distribuirajo z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje«. Razvijalci prikrivajo priloženo programsko opremo v nastavitvah »Po meri« ali »Napredno« v postopkih prenosa / namestitve. Mnogi uporabniki pohitijo s temi postopki in preskočijo korake ter pogosto kliknejo različne oglase. Takšno vedenje lahko privede do nenamerne namestitve PUP-ov.

LinuxMint 32 Bit

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da bi to preprečili, bodite zelo previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Nikoli ne kliknite spletnih oglasov, ne glede na to, kako mamljivi so. Vsiljivi oglasi so pogosto videti pristni, vendar je skoraj nemogoče ugotoviti, ali izvirajo iz obiskanih (zakonitih) spletnih mest. Poleg tega izberite možnosti »Po meri / Napredno«, natančno analizirajte vsak korak prenosa / namestitve in onemogočite vse dodatno vključene programe. Prenesite programsko opremo iz uradnih virov samo z (če je mogoče) URL-jem za neposredni prenos. Večina prenosnikov tretjih oseb združuje programsko opremo in je uporaba teh orodij zelo tvegana. Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Besedilo, predstavljeno v lažnem BSOD:

Zaznana je bila težava in sistem Windows je bil zaustavljen, da se prepreči poškodba računalnika
DRIVER_IROL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Če prvič vidite zaslon z napako zaustavitve, znova zaženite računalnik. Če se ta zaslon ponovno prikaže, sledite tem korakom:
Preverite, ali je nova strojna ali programska oprema pravilno nameščena. Če gre za novo namestitev, se za morebitne posodobitve sistema Windows obrnite na proizvajalca strojne ali programske opreme.
Če se težava nadaljuje, onemogočite ali odstranite novo nameščeno strojno ali programsko opremo. Onemogočite možnosti pomnilnika BIOS, na primer predpomnjenje ali zaustavitev. Če morate za odstranitev ali onemogočanje komponente uporabiti varni način, znova zaženite računalnik, pritisnite f8, da izberete Napredne možnosti zagona, in nato izberite Varni način.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu:

Kljub temu pride do napake in Windows je ni mogel odpraviti. Za morebitne popravke pokličite podporo za Windows.
Če pokličete podporo za Windows, navedite to kodo napake: 0x000AAAA
Pokličite BREZPLAČNO “1-855-266-4100”
Potrdite za ponovni zagon računalnika.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje virusa 'Windows Error':

Korak 1

Wie kann ich meine Geschichte loswerden?

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med zagonom računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option, nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8: Pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno, v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meni »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite 'Nastavitve zagona'. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslon z nastavitvami zagona. Pritisnite »5« za zagon v varnem načinu z omrežnim pozivom.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

2. korak

Avast Internet Security lässt sich nicht öffnen

Prijavite se v račun, okužen z virusom 'Windows Error'. Zaženite internetni brskalnik in prenesite zakonit protivohunski program. Posodobite protivohunsko programsko opremo in zaženite popolno skeniranje sistema. Odstranite vse zaznane vnose.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.


Če računalnika ne morete zagnati v varnem načinu z omrežjem, poskusite obnoviti sistem.

Videoposnetek, kako odstraniti viruse z uporabo 'Varnega načina z ukaznim pozivom' in 'Obnovitve sistema':

1.Med zagonom računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Options (Napredne možnosti Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Command Prompt in pritisnite ENTER.

Zaženite računalnik v varnem načinu z ukaznim pozivom

2. Ko se naloži način ukaznega poziva, vnesite naslednjo vrstico: cd obnovitev in pritisnite ENTER.

iphone 6s kann nicht verwendet werden, da es eine neuere itunes-version erfordert

obnovitev sistema z uporabo ukaznega poziva

3. Nato vnesite to vrstico: rstrui.exe in pritisnite ENTER.

obnovitev sistema z ukaznim pozivom rstrui.exe

4. V odprtem oknu kliknite 'Naprej'.

obnovite sistemske datoteke in nastavitve

5. Izberite eno od razpoložljivih obnovitvenih točk in kliknite »Naprej« (s tem se bo računalniški sistem obnovil na prejšnji čas in datum, preden bo v računalnik vdrl virus »Windows Error«).

Nur youtube-dl-Audio

izberite obnovitveno točko

6. V odprtem oknu kliknite 'Da'.

zaženite obnovitev sistema

7. Po obnovitvi računalnika na prejšnji datum prenesite in optično preberite računalnik z priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme za odpravo morebitnih ostankov virusa »Windows Error«.

Če računalnika ne morete zagnati v varnem načinu z omrežjem (ali z ukaznim pozivom), zaženite računalnik z reševalnim diskom. Nekateri virusi onemogočijo varni način, zaradi česar je odstranjevanje zapleteno. Za ta korak potrebujete dostop do drugega računalnika. Po odstranitvi virusa »Windows Error« iz računalnika znova zaženite računalnik in ga optično preberite z legitimno protivohunsko programsko opremo, da odstranite morebitne ostanke te varnostne okužbe.

Druga orodja, za katera je znana odstranitev te prevare: