Prevara opozorilnega opozorila požarnega zidu Windows

Kako odstraniti prevara opozorilnega opozorila požarnega zidu Windows - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Navodila za odstranitev opozorilnega opozorila požarnega zidu Windows

Kaj je opozorilno opozorilo požarnega zidu Windows?

'Opozorilo o požarnem zidu sistema Windows' je lažno sporočilo o napaki, podobno Napaka 268D3-XC00037 , Microsoftovo varnostno opozorilo , Vaša naprava je ogrožena in mnogi drugi. To napako prikaže zlonamerno spletno mesto. Raziskave kažejo, da uporabniki v večini primerov to spletno mesto obiščejo nenamerno - preusmerijo jih potencialno neželeni programi (PUP), ki v sistem prodrejo brez dovoljenja. Poleg tega, da povzročajo preusmeritve, PUP-i pripeljejo vsiljive oglase, zbirajo občutljive podatke in včasih zlorabljajo sistemske vire za izvajanje neželenih procesov.

Opozorilo za opozorilno opozorilo požarnega zidu WindowsNapaka »Opozorilo opozoril požarnega zidu Windows« trdi, da je sistem zaznal vohunsko programsko opremo, ki ogroža zaupne podatke (prijave, gesla, bančne podatke itd.). ' +1 (866) 475-7161 '] pod pogojem. Ti ljudje naj bi nato žrtve vodili skozi postopek odstranjevanja zlonamerne programske opreme. Dejansko je napaka »Opozorilo opozoril požarnega zidu Windows« ponarejena in prevara. Kiber kriminalci trdijo, da so certificirani tehniki, in nudijo tehnično podporo (ki ni potrebna) za določeno plačilo. Vse trditve glede računalniških okužb so napačne. Poleg tega kriminalci pogosto poskušajo pridobiti oddaljen dostop do uporabniškega računalnika. Ko so povezani, prikrito prilagodijo sistemske nastavitve in namestijo zlonamerno programsko opremo. Nato trdijo, da zaznajo dodatne težave in za doplačilo ponudijo nadaljnjo pomoč. V nobenem primeru nikoli ne poskušajte stopiti v stik s temi ljudmi - napaka »Opozorilo opozoril požarnega zidu Windows« je treba prezreti. Odstranite ga lahko preprosto z zapiranjem spletnega brskalnika (po možnosti prek upravitelja opravil) ali ponovnim zagonom sistema (nekatera zlonamerna spletna mesta uporabljajo skripte, ki uporabnikom preprečujejo, da bi zaprli brskalnik). Po ponovnem zagonu brskalnika nikoli ne kliknite »Obnovi prejšnjo sejo« (ali podobno), sicer se boste vrnili na zlonamerno spletno mesto.

Kot smo že omenili, potencialno neželeni programi ustvarjajo različne vsiljive oglase (kupone, pasice, pojavna okna itd.), Ki skrivajo osnovno vsebino, s čimer bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko vsiljivi oglasi vodijo do zlonamernih spletnih mest in / ali celo zaženejo skripte za prenos / namestitev zlonamerne programske opreme. Zato lahko že en sam klik povzroči visoko tvegane računalniške okužbe. Druga slabost je sledenje informacijam. Upoštevajte, da potencialno neželeni programi nenehno zbirajo naslove IP, obiskane URL-je, iskalne poizvedbe, pritiske tipk, geolokacije in druge informacije, ki verjetno vsebujejo osebne podatke. Razvijalci prodajajo informacije tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Takšno vedenje lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Nekateri potencialno neželeni programi so namenjeni tudi zlorabi sistemskih virov za zagon nepotrebnih procesov (npr. Za kopanje kriptovalut). S tem PUP-i znatno zmanjšajo splošno zmogljivost sistema. Priporočamo vam, da takoj odstranite vse potencialno neželene programe.

Povzetek grožnje:
Ime Virus »Opozorilo požarnega zidu Windows«
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Ponarejena trditev Sporočilo trdi, da je sistem poškodovan / okužen, in spodbuja uporabnike, da se obrnejo na lažno tehnično podporo.
Telefonska številka scammerja s tehnično podporo + 1-844-284-9696, +1 (866) 475-7161
Sorodne domene findmyloveline.com
Simptomi Lažna sporočila o napakah, lažna sistemska opozorila, pojavne napake, ponarejeno računalniško skeniranje.
Metode distribucije Ogrožena spletna mesta, prevarantski spletni pojavni oglasi, potencialno neželene aplikacije.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete, možne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Obstaja veliko ponarejenih napak, na primer »Opozorilo opozoril požarnega zidu Windows«. Vsi trdijo, da je sistem okužen, manjkajoče datoteke ali poškodovan na druge podobne načine, vendar so te napake namenjene samo izsiljevanju denarja od nič hudega slutečih uporabnikov. Tudi potencialno neželeni programi imajo veliko podobnosti. Z ponujanjem uporabnih funkcij PUP-ji poskušajo ustvariti vtis legitimnosti in uporabnike zvabiti, da jih namestijo, vendar namesto da bi zagotovili resnično vrednost za običajne uporabnike, predstavljajo neposredno grožnjo vaši zasebnosti in varnosti brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Potencialno neželeni programi se širijo z vsiljivimi oglasi in zavajajočo tržno metodo, imenovano 'združevanje'. Zato se zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja številnih uporabnikov PUP pogosto vdrejo v sisteme brez privolitve. 'Bundling' je prikrita namestitev programov tretjih oseb z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci se zavedajo, da veliko uporabnikov hitri s postopki prenosa / namestitve. Zato so v paketu povezane aplikacije skrite znotraj možnosti »Po meri / Napredno« (ali drugih odsekov) teh postopkov. S preskočitvijo korakov za prenos / namestitev in klikom različnih dvomljivih povezav / oglasov uporabniki pogosto izpostavijo svoje sisteme tveganju za različne okužbe.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Ključ računalniške varnosti je previdnost. Zato bodite zelo pozorni pri brskanju po internetu in zlasti pri prenosu / namestitvi programske opreme. Upoštevajte, da zločinci vsiljive oglase oblikujejo tako, da izgledajo legitimno. Ko jih enkrat kliknete, preusmerijo na dvomljiva spletna mesta (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle itd.) Če pride do teh preusmeritev, odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega natančno opazujte vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev in onemogočite vse dodatno vključene programe. Prav tako je najpomembnejša uporaba zakonite zbirke protivirusnih / vohunskih programov.

Besedilo, predstavljeno v opozorilnem opozorilu požarnega zidu Windows:

Opozorilo o požarnem zidu sistema Windows
Zaznana zlonamerna vohunska programska oprema / programska oprema s tveganjem
Napaka # 0x86672ee7
Pokličite nas takoj na +1 (866) 475-7161
Ne prezrite tega kritičnega opozorila.
Če zaprete to stran, bo dostop do računalnika onemogočen, da se prepreči nadaljnja škoda v našem omrežju.
Vaš računalnik nas je opozoril, da je okužen z vohunsko programsko opremo in opremo za tveganje. Ukradene so naslednje informacije ...
Finančni podatki
Facebook prijave
Podrobnosti o kreditni kartici
Prijave e-poštnega računa
Fotografije, shranjene v tem računalniku
Takoj se morate obrniti na nas, da vas bodo naši strokovni inženirji po postopku po telefonu vodili do zaščite vaše identitete. V naslednjih 5 minutah nas pokličite, da preprečite onemogočanje računalnika ali izgubo informacij.

Operacijski sistem Windows
Brskalnik pod napadom
Naslov IP pod napadom
Lokacija pod napadom
Stopnja nevarnosti zelo visoka

Še en primer pojavne prevare »Opozorilo požarnega zidu Windows«:

Pojavna prevara opozorilnega opozorila požarnega zidu Windows (2020-11-25)

Besedilo je predstavljeno v:

Pojavno okno spredaj:

Varnost sistema Windows
Google Chrome

Ta strežnik tudi poroča: „Vaši podatki so resno ogroženi.
Škodljiva okužba z zlonamerno programsko opremo Napaka pri odpravljanju napak (koda 0x80093acf). Takoj pokličite, da shranite okvaro trdega diska in izgubo podatkov. Ta škodljiva zlonamerna programska oprema vpliva na vaše spletne podatke in lahko spremlja finančno dejavnost. @ + 1-844-284-9696 Brezplačno '.
Uporabniško ime
Geslo
[V redu] [Prekliči]


Pojavno okno zadaj:

VIRUSNO OPOZORILO IZ MS-Windows
Ta računalnik je BLOKIRAN

Ne zaprite tega okna in znova zaženite računalnik
Registracijski ključ vašega računalnika je blokiran.
Zakaj smo blokirali vaš računalnik?
Registracijski ključ okna je nezakonit.
To okno uporablja piratsko programsko opremo.
To okno pošilja virus po internetu.
To okno je vdrto ali uporabljeno z nedoločene lokacije.
Ta računalnik blokiramo zaradi vaše varnosti.
Za ponovno aktivacijo računalnika se obrnite na telefonsko številko za pomoč MS-Windows.
Brezplačni MS-Windows Security:
+ 1-844-284-9696


Pojavno okno v desnem spodnjem kotu:

Napaka požarnega zidu Windows
OPOZORILO! Zaznanih je bilo 37 groženj
Zaznani zlonamerni programi lahko poškodujejo vaš računalnik in ogrozijo vašo zasebnost.
Priporočljivo je, da jih takoj odstranite!
Potencialna tveganja: Okužba drugih računalnikov v vašem omrežju
Klicna linija za pomoč + 1-844-284-9696 (brezplačno)
[Nadaljuj nezaščiteno] [Odstrani vse grožnje zdaj]

Ozadje:

Brezplačni MS-Windows Security:
+ 1-844-284-9696

Vnesite MS-Windows registrski ključ za odblokiranje.
VNESI KLJUČ: [Oddaj]


Opozorilo za požarni zid Windows !!!

Vaš računalnik je zaznal nekaj nezaželene dejavnosti.
To bo škodovalo vašim računalniškim podatkom in spremljalo vaše finančne dejavnosti
Vljudno prijavite to dejavnost na + 1-844-284-9696
[Podpora za klepet] [Nazaj na varnost]

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih programov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranjevanje oglasne programske opreme za opozorilno opozorilo požarnega zidu Windows prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov opozorilnega opozorila požarnega zidu iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje oglasov opozorilnega opozorila požarnega zidu iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

So öffnen Sie Torrent-Dateien Windows

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'opozorilno opozorilo požarnega zidu Windows', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov opozorilnega opozorila požarnega zidu sistema Windows iz 1. brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje opozorilnih opozorilnih opozoril požarnega zidu iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'opozorilno opozorilo požarnega zidu Windows', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov opozorilnega opozorila požarnega zidu iz koraka 1 Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov opozorilnega opozorila požarnega zidu iz 2. koraka Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa 'opozorilo požarnega zidu', lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'opozorilno opozorilo požarnega zidu Windows', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa opozorila požarnega zidu z okna iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu »opozorilno opozorilo požarnega zidu« ali odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.