Delavec namestitvenih modulov sistema Windows povzroča veliko uporabo procesorja. Kako to popraviti?

Delavec namestitvenih modulov sistema Windows povzroča veliko uporabo procesorja. Kako to popraviti?

Delavec namestitvenih modulov sistema Windows povzroča veliko uporabo procesorja. Kako to enostavno popraviti v sistemu Windows 10

Visoka poraba procesorja lahko kaže na več različnih težav. Če program porablja pretirano moč procesorja, verjetno obstajajo težave z njim. Visoka poraba procesorja je lahko tudi znak okužbe z virusom ali oglaševalsko programsko opremo, ki jo je treba nemudoma obravnavati. Poleg tega računalnik morda ne bo mogel prenesti obremenitve ali pa se izvaja stalna nadgradnja sistema.

Storitev Windows Modules Installer Worker (WMIW) lahko povzroči veliko porabo procesorja v računalniku. Ta postopek je del sistema Windows in omogoča namestitev, spreminjanje in odstranjevanje posodobitev in dodatnih komponent sistema Windows. Če je ta storitev onemogočena, namestitev (ali odstranitev) posodobitev sistema Windows morda ne bo uspela. Windows posodobi operacijski sistem prek storitve Windows Update in se zato, če se odločite odstraniti posodobitve ali dodati / odstraniti neobvezno funkcijo sistema Windows, zažene postopek Windows Modules Installer Worker. Na seznamu zavihkov Podrobnosti upravitelja opravil je mogoče Windows Installer Installer Worker prepoznati kot 'TiWorker.exe' .Obstaja nekaj načinov za zmanjšanje uporabe procesorja, ki ga povzroča delavec za namestitev modulov Windows, vendar je velika uporaba tega postopka v sistemu Windows 10 običajna. Če dovolite, da se ta postopek izvaja nekaj časa, bo sčasoma prenehal uporabljati sredstva CPU in diska. Ko se ta postopek konča, izgine s seznama tekočih procesov v upravitelju opravil in zmogljivost računalnika se normalizira. Čas je odvisen od hitrosti procesorja in zmogljivosti pomnilnika. Odvisno je tudi od tega, koliko posodobitev je treba namestiti.

Če ste čakali dlje časa in delavec programa za namestitev modulov Windows še naprej uporablja visoke CPU-je, poskusite spodnje metode za odpravo težave.

Proces dela namestitvenega programa windows modulov povzroča veliko uporabo procesorja

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Nastavite vrsto zagona namestitvenega programa Windows Modules na Manual

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Morali boste dostopati do storitve Windows Installer, ki omogoča namestitev, spreminjanje in odstranjevanje posodobitev sistema Windows in izbirnih komponent. Če je ta storitev onemogočena, namestitev (ali odstranitev) posodobitev sistema Windows morda ne bo uspela. Za dostop do namestitvenega programa Windows Modules, vrsta storitve 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat.

nastavite tip zagona namestitvenega programa za Windows na ročni korak 1

ubuntu auf usb legen

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in kliknite 'V REDU' odpreti storitve Windows.

nastavite tip zagona namestitvenega programa Windows na ročni korak 2

wie man yahoo aus chrome entfernt

Zdaj se pomaknite navzdol po seznamu storitev in poiščite 'Namestitveni program za Windows' storitev. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Lastnosti' v spustnem meniju ali preprosto dvokliknite storitev Windows Modules Installer.

nastavite vrsto zagona namestitvenega programa za Windows na ročni korak 3

Zagotovite to 'Vrsta zagona' je nastavljeno na 'Priročnik' in kliknite 'Uporabi' da shranite vse spremembe.

nastavite vrsto zagona namestitvenega programa za modul na ročni korak 4

Enake nastavitve boste morda želeli uporabiti tudi za storitev Windows Update. Najti 'Windows Update' na seznamu, z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Lastnosti' iz spustnega menija.

nastavite vrsto zagona namestitvenega programa Windows na ročni korak 5

Zagotovite to 'Vrsta zagona' je nastavljeno na 'Priročnik' in kliknite 'Uporabi' da shranite vse spremembe. Znova zaženite računalnik.

nastavite vrsto zagona namestitvenega modula sistema Windows na ročni korak 6

Te spremembe v vašem sistemu bi morale ustaviti težave s storitvijo Windows Module Installer Worker, vendar ko je storitev Windows Update konfigurirana na ta način, morate odslej ročno preverjati, ali so na voljo posodobitve.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite celotno skeniranje sistema

Zlonamerna programska oprema lahko povzroči različne težave v računalniškem sistemu, vključno s težavami z veliko porabo procesorja. Opravite popolno skeniranje sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v sistemu. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti računalnike pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa uporabite tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'braniti' v Iskanje in kliknite 'Nastavitve Windows Defender' rezultat.

zaženite celoten pregled sistema 1. korak

Kliknite 'Odpri varnostni center Windows Defender' na desnem podoknu.

zaženite celoten pregled sistema 2. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

zaženite 3. korak skeniranja sistema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel pregledovati, ali je v njem zlonamerna programska oprema. Ko je skeniranje končano, znova zaženite program in preverite, ali je poraba procesorja še vedno visoka.

zaženite 4. korak celotnega skeniranja sistema

Fehlerseitenfehler im nicht ausgelagerten Bereich windows 10

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' , izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 1. korak

Najti 'Windows Update' Spodaj 'Vstani in zaženi' in ga izberite, kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in sledite navodilom. Preverite, ali orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update odpravlja težavo, povezano z visoko porabo procesorja, iz postopka Windows Installer Installer Worker.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

wie man sich als root in ubuntu anmeldet

Končajte postopek TiWorker.exe z upraviteljem opravil

Upravitelj opravil je sistemski nadzorni program, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Če želite odpreti upravitelja opravil, pritisnite Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno miškino tipko kliknite meni Start in izberite 'Upravitelj opravil' iz kontekstnega menija.

zaključite postopek tiworker.exe z uporabo 1. koraka upravitelja opravil

Samodejno boste preusmerjeni na prvi imenovani zavihek upravitelja opravil 'Procesi'. Tu boste videli seznam procesov, ki se izvajajo v vašem sistemu. Izberite 'Podrobnosti' in poiščite 'TiWorker.exe' postopek - z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Končaj opravilo' iz spustnega menija. Ali pa z izbiro nastavite prioriteto na nizko 'Nastavi prednost' in nato kliknite 'Nizko' .

zaključite postopek tiworker.exe z uporabo 2. koraka upravitelja opravil

To je lahko le začasna rešitev problema. The 'TiWorker.exe' proces se lahko v določenem trenutku ponovi. To pa bi lahko zagotovilo začasno rešitev.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC in DISM Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in jih obnovijo. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. ' sfc scannow 'je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, najprej odprite ukazni poziv, tako da vnesete ' ukazni poziv 'v Iskanju z desno miškino tipko kliknite' Ukazni poziv 'in nato izberite' Zaženi kot skrbnik 'iz spustnega menija za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite sfc scan korak 1

V odprto okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in znova zaženite računalnik, da preverite, ali imate še vedno težave z visoko porabo procesorja, ki jih povzroča postopek namestitvenega programa Windows Modules.

zaženite sfc scan korak 2

Zdaj poskusite zagnati skeniranje DISM. DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z Windows Recovery Environment, Windows Setup in Windows PE. Če želite zagnati DISM skeniranje, odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo zaženete. Preverite, ali to odpravlja težavo z visoko porabo procesorja, ki jo povzroča postopek Windows Modules Installer Worker.

Ubuntu Speicherplatz prüfen

zaženi dism scan

Upamo, da bo ta članek pomagal rešiti težavo z visoko porabo procesorja, ki jo je povzročil postopek Windows Modules Installer Worker. Ne odlašajte s pisanjem komentarja v spodnji odsek, če ste našli drugo rešitev te težave!

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popravitiTežava pri visoki uporabi CPU, ki jo povzroča proces namestitvenega programa Windows Modules:

[Nazaj na vrh]