Windows Shell Experience Host, ki povzroča veliko uporabo procesorja

Windows Shell Experience Host, ki povzroča veliko uporabo procesorja

Windows Shell Experience Host, ki povzroča veliko porabo procesorja ali pomnilnika. Kako to popraviti

Windows Shell Experience Host je uradni del operacijskih sistemov Microsoft Windows in odgovoren za prikaz univerzalnih aplikacij v vmesniku z okni. Prav tako je odgovoren za nadzor grafičnih elementov vmesnika, kot so vidnost opravilne vrstice, meni Start in drugi vizualni elementi. Če imate spreminjajoče se ozadje (morda izberete diaprojekcijo za ozadje), gostitelj Windows Shell Experience Host nadzira to vedenje ozadja namizja. Ta postopek običajno ne zajema obsežnih procesorskih ali pomnilniških virov, vendar nekateri uporabniki o tej težavi poročajo.

V običajnih okoliščinah postopek Windows Shell Experience Host ne bi smel uporabljati nobenih virov CPU, le pri majhni uporabi grafičnih enot (potem se poraba CPU vrne v normalno stanje - običajno nič). Uporaba procesorja 25% ali več zaradi tega postopka je neobičajno vedenje in kaže na težave, ki jih je treba odpraviti.Kot smo že omenili, je Windows Shell Experience Host del Microsoft Windows in pristen postopek. V nekaterih primerih pa je to lahko trojanec, ki uporablja zelo podobno ime, da ne bi povzročil suma. Če ne gre za virus, zlonamerno programsko opremo ali trojanske programe, ste lahko prepričani, da gre za zakonit postopek. Z upraviteljem opravil lahko poskusite ubiti postopek gostitelja Windows Shell Experience Host, vendar se bo naslednjič zagnal, ko se Windows zažene. Obstajajo še drugi načini za zmanjšanje velike porabe procesorja ali pomnilnika, ki jih povzroča ta postopek, in so podrobno opisani v spodnjem priročniku.

Windows shell izkušen gostitelj, ki povzroča veliko uporabo procesorja

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Posodobite sistem Windows

Najprej preverite, ali so na voljo posodobitve za sistem Windows, in posodobite sistem Windows, če obstajajo še kakšni. Ko je bil Windows 10 prvič izdan, je bila težava z visoko porabo procesorja ali pomnilnika, ki jo je povzročil postopek gostitelja Windows Shell Experience Host, zelo pogosta. Težava je postala manj pogosta z vsakim izdanim sistemom Windows Update. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

ubuntu von usb windows 10 installieren

posodobite Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' . Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) znova zaženite računalnik in preverite, ali se Windows Shell Experience Host zdaj obnaša normalno.

posodobite Windows korak 2

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema je orodje sistema Windows, ki samodejno odpravi morebitne zaznane težave v zvezi z nalogami vzdrževanja. Odpravlja pokvarjene bližnjice, napake na disku, neuporabljene ikone na namizju itd. Če želite zagnati orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema, odprite pogovorno okno Zaženi (s pritiskom na tipko Windows + R) in vnesite 'msdt.exe -id MaintenanceDiagnostic' in pritisnite Enter, da ga zaženete.

zaženite 1. korak orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Preden začnete odpravljati težave z vzdrževanjem, upoštevajte, da boste za zagon orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema morali uporabiti skrbniški račun. V oknu Vzdrževanje sistema kliknite 'Napredno' in nato kliknite 'Zaženi kot skrbnik' . Kliknite 'Naslednji' in sledite navodilom.

Discord Screen Share Audio funktioniert nicht

zaženite orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Kot smo že omenili v uvodu, je mogoče, da gostitelj programa Windows Shell Experience ni pristen in je dejansko trojanski program ali kakšna druga grožnja. V tem primeru skenirajte sistem s protivirusno programsko opremo. Vedno je dobro, da sistem občasno pregledate. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa zaženete tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev, če je nameščena. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

skenirajte sistem, ali je v njem 1. korak

Ihr Konto wurde angegriffen! Ändern Sie Ihre Zugangsdaten!

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami poiščite in kliknite 'Zaženi novo napredno skeniranje' možnost.

optično preberite sistem, ali je v 2. koraku zlonamerna programska oprema

Videli boste seznam naprednih pregledov. Priporočamo, da izberete 'Celotno skeniranje' možnost, ki bo preverila vse datoteke in zagnane programe na trdem disku, vendar bo trajalo nekaj časa (običajno več kot eno uro). Če želite začeti celotno skeniranje, kliknite 'Skeniranje zdaj' ko 'Celotno skeniranje' izbrana možnost.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Na našem seznamu Top anti-malware lahko izberete tudi optični bralnik virusov / zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Poiščite seznam s klikom to povezavo .

[Nazaj na kazalo]

Uporabite statično ozadje

Eden najpogostejših razlogov za visoko porabo procesorja ali pomnilnika, ki ga povzroča Windows Shell Experience Host, je ozadje diaprojekcije. Če ne uporabljate ozadja diaprojekcije, preskočite na naslednji korak. Če uporabljate ozadje diaprojekcije, preklopite ozadje na statično. Z desno miškino tipko kliknite ozadje namizja in izberite 'Prilagodi' iz kontekstnega menija.

uporabite korak 1 v statičnem ozadju

Prepričajte se, da je vaše ozadje nastavljeno na 'Enobarvna' ali 'Slika' možnost.

uporabite korak 2 statičnega ozadja

[Nazaj na kazalo]

ubuntu iso herunterladen für virtualbox

Onemogoči samodejno izbiranje barv

Če je 'Samodejno izberite barvo poudarka za moje ozadje' Če je možnost omogočena, je to lahko razlog, da Windows Shell Experience Host uporablja več procesorja ali pomnilnika kot običajno. Če želite zagotoviti, da je ta možnost onemogočena, z desno miškino tipko kliknite ozadje namizja in izberite 'Prilagodi' iz kontekstnega menija. Nato izberite 'Barve' na levem podoknu in se prepričajte, da je 'Samodejno izberite barvo poudarka za moje ozadje' funkcija je onemogočena. Dodatni nasvet: tudi onemogočite „Učinki preglednosti“ . To funkcijo najdete pod 'Več možnosti' v razdelku Barve.

onemogoči samodejno izbiranje barv

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Če nobena od zgoraj omenjenih metod ne odpravi težave, zaženite program za preverjanje sistemskih datotek. Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in jih obnovijo. Če so poškodovane datoteke gonilnikov, lahko to orodje odpravi težavo. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek. ' sfc scannow 'je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv. Odprite ukazni poziv z uporabo skrbniških pravic s tipkanjem 'ukazni poziv' v Iskanju z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat in izbiro 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

So überprüfen Sie, ob Sie ein 64-Bit-System haben


Zdaj vnesite 'sfc / scannow' ukaz. Pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Preverite, ali se poraba procesorja v programu Windows Shell Experience Host zdaj normalizira.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

Upamo, da ena od zgornjih metod reši težavo in postopek gostitelja Windows Shell Experience Host ne uporablja več obsežnih virov CPU ali pomnilnika. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti visoko uporabo procesorja, ki jo povzroča gostiteljski proces Windows Shell:

[Nazaj na vrh]