Opozorilo o podpori sistema Windows Alert POP-UP

Kako odstraniti opozorilno opozorilo POP-UP o opozorilih za Windows - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev opozorila za podporo sistema Windows

Kaj je opozorilo o podpori sistema Windows?

'Windows Support Alert' je drugo lažno sporočilo o napaki, podobno Microsoft Azure , Googlovo varnostno opozorilo , Opozorilo o internetni varnosti in mnogi drugi. Kot pri večini ponarejenih napak tudi opozorilo o podpori sistema Windows prikaže zlonamerno spletno mesto, ki ga uporabniki pogosto obiščejo nenamerno - preusmerijo jih različni potencialno neželeni programi (PUP). Raziskave kažejo, da se PUP običajno infiltrirajo v sisteme brez soglasja uporabnikov. Poleg tega, da povzročajo preusmeritve, PUP zbirajo občutljive podatke, prikazujejo vsiljive oglase in v nekaterih primerih zlorabljajo sistemske vire.

Opozorilo za podporo sistema WindowsNapaka »Windows Support Alert« navaja, da je sistem zaznal nenavadno dejavnost, ki ogroža osebne podatke uporabnikov. Poleg tega ta napaka spodbuja uporabnike, da to dejavnost sporočijo 'tehničnemu centru' prek telefonske številke ' + 1-855-393-4537 '. Upoštevajte pa, da je 'opozorilo o podpori sistema Windows' prevara. Kibernetski kriminalci poskušajo uporabnike prevarati, da pokličejo telefonsko številko. Nato jim ponudijo tehnične storitve, za katere morajo očitno plačati. 'Opozorilo za podporo sistema Windows' je ponarejeno - tehnična podpora ni potrebna. Mnogi uporabniki na koncu plačajo za nič. Poleg tega ti samooklicani 'certificirani tehniki' pogosto zahtevajo oddaljen dostop do računalnikov uporabnikov. To storijo za namestitev zlonamerne programske opreme in spreminjanje sistemskih nastavitev, nato pa trdijo, da 'zaznajo' dodatne težave in za dodatno plačilo ponudijo dodatno pomoč. Zaradi tega prezrite 'opozorilo o podpori sistema Windows'. To ponarejeno napako je mogoče odstraniti preprosto z zapiranjem brskalnika (po možnosti z uporabo »Upravitelja opravil«) ali ponovnim zagonom sistema. Po ponovnem zagonu brskalnika nikoli ne kliknite »Obnovi zaprte zavihke«, sicer boste znova odprli omenjeno zlonamerno spletno mesto.

Kot smo že omenili, potencialno neželeni programi zbirajo informacije. Naslovi internetnega protokola (IP), geolokacije, ponudniki internetnih storitev (ISP), obiskani URL-ji, iskalne poizvedbe, pritiski tipk in drugi zbrani podatki običajno vključujejo osebne podatke, ki jih razvijalci PUP prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem). Ti ljudje ustvarjajo dohodek z zlorabo zasebnih podatkov. Prisotnost PUP-ov za sledenje podatkov lahko vodi do resnih težav z zasebnostjo. Potencialno neželeni programi prikazujejo tudi pojavna okna, kupone, pasice in druge vsiljive oglase. Da bi to dosegli, uporabljajo različna orodja, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno stran. Zato prikazani oglasi pogosto skrivajo osnovno vsebino spletnega mesta. Poleg tega lahko vsiljivi oglasi vodijo do zlonamernih spletnih mest in zaženejo skripte za prenos / namestitev zlonamerne programske opreme (ali drugih PUP-ov). Zato lahko že z enim samim klikom pride do tveganih okužb računalnika. Nekateri PUP izvajajo nepotrebne procese v ozadju. Z zlorabo sistemskih virov za pridobivanje kriptovalut in izvajanje drugih neželenih procesov PUP-i znatno zmanjšajo splošno zmogljivost sistema. Takoj odstranite vse potencialno neželene programe.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Windows Support Alert'
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Raziskave kažejo, da so si vse ponarejene napake zelo podobne. Trdijo, da je sistem okužen, manjkajoče datoteke ali poškodovan na druge podobne načine, vendar so napake, kot je 'Windows Support Alert', namenjene samo izsiljevanju denarja od nič hudega slutečih uporabnikov. Tudi potencialno neželeni programi imajo veliko podobnosti. S ponudbo različnih 'uporabnih funkcij' pogosto prevarajo uporabnike, da jih namestijo, vendar ko se kužki enkrat vdrejo, običajnim uporabnikom ne nudijo prave vrednosti. Povzročajo preusmeritve, zbirajo informacije, prikazujejo oglase in zlorabljajo sistemske vire, kar ogroža vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Večina potencialno neželenih programov vdre v sisteme brez dovoljenja. To je posledica pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja številnih uporabnikov. Vsiljivi oglasi se običajno distribuirajo po metodi združevanja z varljivo tržno metodo, imenovani združevanje. Razvijalci ne razkrijejo pravilno namestitve 'povezanih' aplikacij - skrijejo jih v različnih odsekih (pogosto nastavitve po meri / napredne nastavitve) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega mnogi uporabniki hitrijo in preskočijo te korake postopkov ter kliknejo različne oglase, ne da bi upoštevali možne posledice. S tem svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe in ogrozijo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Ključ računalniške varnosti je previdnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in še posebej pri nalaganju / nameščanju programske opreme. Kibernetski kriminalci vlagajo veliko sredstev v vsiljivo oblikovanje oglasov. Večina se zdi legitimna, vendar ti oglasi preusmerjajo na igre na srečo, zmenke za odrasle, pornografijo in druga dvomljiva spletna mesta. V primeru teh preusmeritev odstranite vse sumljive programe / dodatke brskalnika. Poleg tega natančno analizirajte vsak korak postopkov prenosa / namestitve in zavrnite ponudbe za prenos / namestitev programov drugih proizvajalcev.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu »Windows Support Alert«:

Opozorilo o podpori sistema Windows
Vaš sistem je zaznal nekaj nenavadnih dejavnosti
Lahko škoduje vašim računalniškim podatkom in spremlja vaše finančne dejavnosti.
Prijavite to dejavnost na + 1-855-393-4537

Videz pojavnega okna »Windows Support Alert« (GIF):

Wi-Fi hat die selbst zugewiesene IP-Adresse und kann keine Verbindung zum Internet herstellen.

GIF za prevara opozoril o podpori sistema Windows

Druga različica pojavnega okna s tehnično podporo 'Windows Support Alert' (prevaranti s tehnično podporo uporabljajo 0800-051-7350 telefonska številka):

Windows podpira opozorilo tehnična podpora prevara pojavni pojav pojav 2

Še ena različica pojavne prevare »Opozorilo za podporo sistema Windows«. Celotno besedilo je popolnoma enako. Edina razlika je telefonska številka prevarantov (' +61 27 2018 646 '):

Pop-up prevara s sistemom Windows Support Alert

Druga različica pojavne prevare »Opozorilo za podporo sistema Windows«:

Pop-up prevara o opozorilih o podpori sistema Windows - 2020-01-22

Druga različica pojavne prevare »Opozorilo za podporo sistema Windows«:

Pop-up prevara s opozorilom o podpori sistema Windows (2020-05-15)

Druga različica pojavne prevare »Windows Support Alert«, ki prikaže sporočilo o napaki »Error # 0x2328-0x2edf«:

Napaka opozorila o podpori sistema Windows # 0x2328-0x2edf Pop-up scam

Še ena različica pojavne prevare »Opozorilo za podporo sistema Windows«:

POP-UP prevara s opozorilom o podpori sistema Windows (10. 7. 2020)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih programov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme s sistemom Windows Alert Support prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

wie groß ist linux mint

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov s podporo za Windows iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje oglasov opozoril za podporo sistema Windows iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'opozorilo o podpori sistema Windows', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov s podporo za Windows iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov s podporo za Windows iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'opozorilo o podpori sistema Windows', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov s podporo za Windows iz 1. koraka Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov z opozorili za podporo sistema Windows iz koraka 2 Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusov »opozorilo o podpori sistema Windows«, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'opozorilo o podpori sistema Windows', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Das Programm kann nicht gestartet werden, weil vcruntime140.dll auf Ihrem Computer fehlt

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa »opozorila o podpori sistema Windows« iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu »opozorilo o podpori sistema Windows« ali odstranitvi virusa, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.