Napaka posodobitve sistema Windows 0x80070020

Napaka posodobitve sistema Windows 0x80070020

Kako popraviti napako Windows Update 0x80070020, ki preprečuje, da bi Windows nameščal posodobitve

Windows Update je storitev za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows. Glavni namen storitve Windows Update je posodabljanje sistema Microsoft Windows, Microsoftovih programov in večine gonilnikov strojne opreme. Te posodobitve so običajno v popravkih ali servisnih paketih in vključujejo najnovejše varnostne posodobitve in izboljšave funkcij. Operacijski sistem Windows se samodejno posodablja, zato uporabnikom običajno ni treba skrbeti, da ne bodo prejeli najnovejših posodobitev. Včasih pa je postopek posodobitve lahko problematičen in lahko pride do številnih različnih napak.

Morda ste naleteli na napako Windows Update 0x80070020, ki se pojavi med poskusom posodobitve sistema Windows in namestitve prenesenih posodobitev. Do te napake lahko pride, če program moti postopek posodobitve ali pa ga v nekaterih primerih povzročijo protivirusni programi, ki uporabljajo sprotno iskanje. Mogoče so tudi napake sistemske datoteke ali diska.Če želite odpraviti to napako, boste morda morali zagnati vgrajeno orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update, izvesti skeniranje DISM in zagnati sistem za preverjanje sistemskih datotek, začasno onemogočiti protivirusno programsko opremo, znova zagnati storitve Windows, opraviti čisti zagon in preveriti, ali na disku ni napak. . Te metode so preproste, če sledite spodnjim korakom za odpravo napake Windows Update 0x80070020.

napaka posodobitve sistema Windows 0x80070020

Kazalo:

So überprüfen Sie, ob Ihr PC 32 oder 64 Bit hat

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows Update in BITS

Najprej priporočamo, da uporabite enega od programov za odpravljanje težav s sistemom Windows, ki lahko reši to težavo, ne da bi morali uporabljati bolj zapletene rešitve. Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. V tem priročniku prikazujemo, kako zagnati orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' in nato izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodja za odpravljanje težav s posodobitvami in biti Windows 1. korak

Zdaj poiščite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update pod 'Odpravljanje težav' in ga izberite. Kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in Windows bo začel reševati težave, ki preprečujejo pravilno posodabljanje operacijskega sistema Windows. Preverite, ali lahko to orodje za odpravljanje težav odpravi napako Windows Update 0x80070020.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvami in biti Windows 2. korak

Poleg tega vam priporočamo, da zaženete orodje za odpravljanje težav BITS (Background Intelligent Transfer Service). Njegov glavni namen je najti in odpraviti težave, ki bi lahko preprečevale delovanje prenosov v ozadju. Opazite, da na seznamu za odpravljanje težav te možnosti ni. Če želite poiskati orodje za odpravljanje težav v ozadju inteligentne storitve prenosa, pojdite na nadzorno ploščo in kliknite 'Odpravljanje težav' možnost.

bsod bad_pool_header

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvami in biti Windows 3. korak

Zdaj kliknite 'Poglej vse' možnost v levem podoknu.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvami in biti Windows 4. korak

Intelligent Transfer Service v ozadju naj bo prva na seznamu - z desno miškino tipko jo kliknite in izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija. Poskusite zdaj posodobiti sistem Windows in preverite, ali napaka Windows Update 0x80070020 še vedno obstaja.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvami in biti Windows 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite komponente sistema Windows Update

V tem priročniku prikazujemo, kako ustaviti storitve Windows, kot so storitev Windows Update, kriptografske storitve, storitev inteligentnega prenosa v ozadju in storitev Windows Installer z ukazi ukaznega poziva. Te storitve so povezane s storitvijo Windows Update, storitvijo, ki omogoča zaznavanje, prenos in namestitev posodobitev za Windows in druge programe. Kriptografske storitve zagotavljajo storitve upravljanja: Catalogue Database Service, ki potrjuje podpise datotek Windows in omogoča namestitev novih programov Protected Root Service, ki dodaja in odstranjuje potrdila Trusted Root Certification Authority iz računalnika Automatic Root Certificate Update Service, ki pridobi korenska potrdila iz storitve Windows Update in omogoča scenarije, kot je SSL. BITS (storitev inteligentnega prenosa v ozadju) prenaša datoteke v ozadju z nedejavno pasovno širino omrežja. Storitev Windows Installer dodaja, spreminja in odstranjuje programe, ki so na voljo v paketu Windows Installer. Če želite znova zagnati (ustaviti in zagnati) te storitve in preimenovati mape SoftwareDistribution in Catroot2 (za uporabo te metode so potrebni tudi ti koraki), boste morali odpreti povišan ukazni poziv. Tip 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat in nato izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

znova zaženite komponente za posodobitev sistema Windows 1. korak

Zdaj vnesite te ukaze in pritisnite Enter za vsakim:

net stop wuauserv
net stop cryptSvc
neto stop bitov
neto stop msiserver
ren C: Windows SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
ren C: Windows System32 catroot2 Catroot2.old
neto začetek wuauserv
neto začetek cryptSvc
neto začetni bit
neto zagon msiserver

Windows 10 rechtsklickmenü funktioniert nicht

ponovni zagon komponent za posodobitev sistema Windows 2. korak

Zaprite ukazni poziv, znova zaženite računalnik in poskusite znova namestiti posodobitve sistema Windows, preverite, ali je napaka Windows Update 0x80070020 zdaj odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite protivirusni program

Kot je bilo omenjeno v uvodu, je mogoče, da nameščena protivirusna programska oprema moti Windows Update in povzroča napako Windows Update 0x80070020. Če želite zagotoviti, da nameščena neodvisna protivirusna programska oprema ni vzrok te težave, priporočamo, da jo začasno onemogočite, nato poskusite posodobiti sistem Windows in preverite, ali težava še vedno obstaja. Če vam onemogoči (ali odstrani) protivirusno programsko opremo, priporočamo, da preklopite na drug protivirusni paket ali znova namestite trenutno nameščeno programsko opremo. Če niste prepričani, kako onemogočiti protivirusno programsko opremo, preberite ta vodnik kjer boste našli navodila za onemogočanje nekaterih najbolj priljubljenih protivirusnih programov.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite DISM Scan and System File Checker

Servisiranje in upravljanje uvajanja slik (DISM) se uporablja za popravilo in pripravo slik sistema Windows, vključno z obnovitvenim okoljem sistema Windows, namestitvijo sistema Windows in sistemom Windows PE. Če želite zagnati DISM skeniranje, odprite ukazni poziv kot skrbnik. Vnesite 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' in pritisnite Enter.

zaženite skeniranje dism in preverjanje sistemskih datotek 1. korak

Ko je skeniranje DISM končano, zaženite program za preverjanje sistemskih datotek, pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah sistema Windows poiščejo napake in jih obnovijo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc. Če želite izvršiti ta ukaz, vnesite 'sfc / scannow' v ukaznem pozivu in pritisnite Enter. Začel se bo preverjanje sistemskih datotek, ki bi trajal nekaj časa, da dokonča skeniranje (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in preverite, ali med poskusom posodobitve sistema Windows napaka 0x80070020 še vedno obstaja.

zaženite skeniranje dism in preverjanje sistemskih datotek 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je na disku napake

V orodju Windows je vgrajeno orodje za preverjanje celovitosti diskov. Preučuje diske in odpravlja številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. V tem priročniku prikazujemo, kako ga zagnati prek ukaznega poziva. Odprite ukazni poziv kot skrbnik, vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko trdega diska (če ni pogon C:, ki ga želite optično prebrati, ali če je operacijski sistem Windows na drugem pogonu). The 'chkdsk C: / f' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na vaš pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite tudi 'chkdsk C: / r' ukaz. Oba ukaza lahko zaženete hkrati s tipkanjem 'chkdsk C: / f / r' Windows bo moral znova zagnati računalnik, da zaključi optično branje. Znova zaženite računalnik, pustite, da Windows konča preverjanje napak, in nato preverite, ali napaka Windows Update 0x80070020 še vedno obstaja, medtem ko poskušate posodobiti sistem Windows.

So finden Sie die IP-Adresse auf Ubuntu

preverite, ali je na disku napake

[Nazaj na kazalo]

Izvedite čisti zagon

Ko zaženete Windows z običajnim zagonskim postopkom, se več aplikacij in storitev samodejno zažene in se nato izvaja v ozadju. Ti programi vključujejo osnovne sistemske procese, protivirusno programsko opremo, sistemske uporabne programe in drugo predhodno nameščeno programsko opremo. Te aplikacije in storitve lahko povzročijo konflikte v programski opremi. Za zagon sistema Windows se uporabi minimalen nabor gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo, ko namestite program ali posodobitev. Možno je, da nameščena programska oprema drugih proizvajalcev ovira Windows Update in preprečuje posodobitev sistema Windows. Če izvedete čisti zagon, boste lažje ugotovili, ali je temu tako (če nameščena programska oprema prekinja postopek posodobitve). Za čist zagon vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite 'Konfiguracija sistema' rezultat.

izvedite čisti korak 1

V oknu za konfiguracijo sistema kliknite 'Storitve' in nato označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. Nato kliknite 'Onemogoči vse' .

izvedite čisti korak 2

Kliknite 'Začeti' zavihek in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

izvedite čisti korak 3

Na zavihku Zagon upravitelja opravil izberite prvo omogočeno aplikacijo in kliknite 'Onemogoči' da ga onemogočite. Onemogočite vse omogočene programe enega za drugim. Ko so vsi programi onemogočeni, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'V REDU' na zavihku System Configuration Startup. Znova zaženite računalnik in poskusite znova posodobiti sistem Windows. Če se napaka Windows Update 0x80070020 ne pojavi v stanju čistega zagona, boste vedeli, da je težavo povzročil eden od programov.

izvedite čisti korak 4

[Nazaj na kazalo]

Odstranite vsebino mape SoftwareDistribution

Mapa za distribucijo programske opreme je začasna mapa, v kateri Windows shranjuje posodobitvene datoteke, dokler se ne prenesejo v celoti. Nato Windows zažene postopek posodobitve. Odstranjevanje vsebine mape SoftwareDistribution lahko reši težavo in odpravi napako Windows Update 0x80070020. To mapo najdete po tej poti: 'C: Windows SoftwareDistribution' . Izberite vso vsebino, z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Izbriši' iz kontekstnega menija.

odstranite vsebino mape softwaredistribution 1. korak

Prav tako boste morali izbrisati vsebino mape% temp%. Tip '% temp%' v Iskanje in kliknite rezultat% temp%. Preusmerjeni boste v mapo Temp, kjer so shranjene vse začasne datoteke in mape. Izbrišite jih tudi in poskusite še enkrat posodobiti sistem Windows.

odstrani vsebino začasne mape

Upamo, da ste po uporabi teh metod lahko odpravili napako Windows Update 0x80070020 in brez težav namestili posodobitve sistema Windows. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

So erhalten Sie die Desktopansicht unter Windows 10

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako posodobitve sistema Windows 0x80070020:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije