Koda napake Windows Update 0x80070002 in 0x80070003

Koda napake Windows Update 0x80070002 in 0x80070003

Kako popraviti kodi napak Windows Update 0x80070002 in 0x80070003

Windows Update je brezplačna storitev za uporabnike sistema Windows, ki jo Microsoft zagotavlja drugi torek v mesecu (ali v drugih dneh, če je treba odpraviti nujne napake ali napake). Pomembno je, da je sistem Windows posodobljen, predvsem zaradi varnostnih posodobitev, ki uporabnikom pomagajo, da ostanejo zaščiteni v spletu. Te posodobitve lahko vključujejo tudi dodatne izboljšave funkcij in posodobitve gonilnikov.

Morda ste naleteli na napako sistema Windows Update s kodo 0x80070002 ali 0x80070003. Ta napaka se ponavadi pojavi, ko posodobitev sistema Windows ni mogoče namestiti, ko je postopek namestitve v teku ali ko so posodobitve nameščene, vendar procesa ni mogoče dokončati v celoti. Dejanski razlog za to težavo ostaja neznan, vendar eden od vzrokov morda ni v datotekah Windows Update, čeprav se zdi, da so posodobitve prenesene in izvlečene.Čeprav natančen razlog za te napake ni jasen, obstaja več načinov za rešitev težave z eno ali obema kodama napak. Morda boste morali zagnati orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update, preveriti sistemske datoteke za poškodbe, začasno onemogočiti nameščeno neodvisno protivirusno programsko opremo, izbrisati datoteke SoftwareDistribution, preveriti nastavitve ure in datuma ali opraviti čisti zagon, da preverite, ali nameščena programska oprema drugih proizvajalcev ni poseganje v storitev Windows Update. Spodnji vodnik natančno opisuje različne metode s posnetki zaslona.

kako popraviti napako posodobitve sistema Windows 0x80070002 in 0x80070003

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

So entfernen Sie Intel True Key

Zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update

Najprej preizkusite enega od programov za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows, ki lahko reši težavo brez potrebe po bolj zapletenih rešitvah. Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. V tem priročniku je prikazano, kako zagnati orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update, ki se uporablja za reševanje težav, ki preprečujejo posodobitev sistema Windows. To orodje za odpravljanje težav najdete v Iskanju nastavitev sistema Windows. Pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' v iskalni vrstici z nastavitvami sistema Windows in nato kliknite 'Odpravljanje težav' rezultat.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 1. korak

Zdaj poiščite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update pod 'Odpravljanje težav' in ga izberite. Kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' . Windows bo začel reševati težave, ki preprečujejo pravilno posodabljanje operacijskega sistema Windows. Preverite, ali lahko to orodje za odpravljanje težav odpravi težave s kodo napake Windows Update 0x80070002 ali 0x80070003.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Prenesite posodobitev servisnega sklada

Prenesete lahko najnovejšo posodobitev servisnega sklada, ki je potrebna za zanesljivo namestitev najnovejših funkcij in kakovostnih posodobitev. Najprej morate določiti vrsto sistema, tako da odprete Nastavitve in kliknete 'Sistem' možnost.

prenesite servisni paket za posodobitev koraka 1

Pomaknite se navzdol skozi levo podokno in poiščite 'Vizitka' , ki bi morala biti zadnja možnost na seznamu. Izberite ga in preverite vrsto sistema poleg 'Tip sistema' oddelku. V našem primeru gre za 64-bitni operacijski sistem, procesor na osnovi x64.

prenesite servisni paket za posodobitev koraka 2

Pojdi do Katalog posodobitev za Microsoft in prenesite najnovejšo različico posodobitve servisnega sklada, ki ustreza vaši različici sistema Windows. Namestite ga, znova zaženite računalnik in poskusite posodobiti sistem Windows. Preverite, ali je koda napake sistema Windows Update 0x80070002 ali 0x80070003 zdaj popravljena.

prenesite servisni sklad 3. koraka

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogoči nameščeni neodvisni protivirusni program

Možno je, da nameščena protivirusna programska oprema moti Windows Update in povzroča kodo napake Windows Update 0x80070002 ali 0x80070003. Da zagotovite, da nameščena neodvisna protivirusna programska oprema ni vir težave, priporočamo, da poskusite začasno onemogočiti to programsko opremo (in z njo povezan požarni zid). Nato poskusite znova posodobiti sistem Windows in preverite, ali težava ni odpravljena. Če težavo reši onemogočanje (ali odstranjevanje) protivirusne programske opreme, priporočamo, da preklopite na drugo protivirusno programsko opremo ali znova namestite trenutno nameščeno različico. Če niste prepričani, kako onemogočiti protivirusno programsko opremo, preberite ta vodnik v katerem boste našli navodila, kako onemogočiti nekatere najbolj priljubljene protivirusne programe.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite DISM in sistemsko datoteko Checker

Servisiranje in upravljanje uvajanja slik (DISM) se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik sistema Windows, vključno z obnovitvenim okoljem sistema Windows, namestitvijo sistema Windows in sistemom Windows PE. Če želite zagnati DISM skeniranje, odprite ukazni poziv kot skrbnik, tako da vnesete 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

zaženite preverjanje dism in sistemskih datotek 1. korak

V ukazni poziv vnesite 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' in pritisnite Enter. Ko je skeniranje DISM končano, zaženite program za preverjanje sistemskih datotek. Zaženite skeniranja DISM in SFC (ne samo enega).

zaženite preverjanje dism in sistemskih datotek 2. korak

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in popravilo manjkajočih ali poškodovanih. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc. Če želite izvršiti ta ukaz, vnesite 'sfc / scannow' v ukaznem pozivu in pritisnite Enter. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in nato preverite, ali pri poskusu posodobitve operacijskega sistema Windows še vedno obstaja napaka Windows Update 0x80070002 ali 0x80070003.

zaženite preverjanje dism in sistemskih datotek 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite nastavitve ure in datuma

Možno je, da sistema Windows ni mogoče posodobiti zaradi napačnih nastavitev časa in datuma v računalniku z operacijskim sistemom Windows. Če jih želite preveriti, pojdite v nastavitve sistema Windows in kliknite 'Čas in jezik' .

preverite nastavitve ure in datuma 1. korak

Izberite 'Datum čas' na levem podoknu in se prepričajte, da je 'Samodejno nastavi čas' in 'Samodejno nastavi časovni pas' možnosti sta omogočeni. Poskusite jih onemogočiti in znova omogočiti s preklopom stikala. Nato kliknite 'Dodaj uro za različne časovne pasove' .

preverite nastavitve ure in datuma 2. korak

Izberite 'Internetni čas' in kliknite 'Spremeni nastavitve ...' .

preverite nastavitve ure in datuma 3. korak

Prepričajte se, da 'Sinhronizacija z internetnim časovnim strežnikom' potrditveno polje je potrjeno in strežnik je 'time.windows.com' ali 'time.nist.gov' . Kliknite 'Posodobi zdaj' in poskusite posodobiti sistem Windows.

preverite nastavitve ure in datuma 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite storitev Windows Update in preimenujte mapo SoftwareDistribution

Mapa »SoftwareDistribution« je začasna mapa, v kateri Windows shranjuje posodobitvene datoteke, dokler se ne prenesejo v celoti. Nato Windows zažene postopek posodobitve. V tem primeru lahko preimenovanje mape SoftwareDistribution odpravi težavo s kodo napake Windows Update 0x80070002 ali 0x80070003. Če želite mapo preimenovati, morate z ukazom ukaznega poziva ustaviti storitev Windows Update, preimenovati mapo in nato znova zagnati storitev. Odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite 'net stop wuauserv' ukaz. Pritisnite Enter, da jo izvedete.

znova zaženite storitev posodobitve sistema Windows in preimenujte mapo softwaredistribution 1. korak

Vnesite 'ren C: Windows SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old' in pritisnite Enter.

znova zaženite storitev posodobitve sistema Windows in preimenujte mapo softwaredistribution 2. korak

Vnesite 'net start wuauserv' in pritisnite Enter. Znova zaženite računalnik in preverite, ali še vedno prejemate kodo napake Windows Update 0x80070002 ali 0x80070003.

znova zaženite storitev posodobitve sistema Windows in preimenujte mapo softwaredistribution 3. korak

Lahko pa tudi obiščete C: Windows SoftwareDistribution in izbrišite vse datoteke in mape v mapi SoftwareDistribution. Ustavite storitev wuauserv, izbrišite vsebino mape SoftwareDistribution in nato znova zaženite storitev. Znova zaženite računalnik in poskusite posodobiti sistem Windows.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite Windows v stanju čistega zagona

Ko zaženete Windows z običajnim zagonskim postopkom, se več aplikacij in storitev samodejno zažene in se nato izvaja v ozadju. Ti programi vključujejo osnovne sistemske procese, protivirusno programsko opremo, sistemske uporabne programe in drugo predhodno nameščeno programsko opremo. Te aplikacije in storitve lahko povzročijo konflikte v programski opremi in povzročijo kodo napake Windows Update 0x80070002 ali 0x80070003. Za zagon sistema Windows se uporabi minimalen nabor gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo, ko namestite program ali posodobitev ali ko zaženete program v sistemu Windows. Za čist zagon vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite na 'Konfiguracija sistema' rezultat.

zaženite Windows v stanju čistega zagona 1. korak

V oknu za konfiguracijo sistema kliknite 'Storitve' in nato označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. Nato kliknite 'Onemogoči vse' .

zaženite Windows v stanju čistega zagona 2. korak

Kliknite 'Začeti' zavihek in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

3. zaženite Windows v stanju čistega zagona

Na zavihku Zagon upravitelja opravil izberite enega za drugim omogočene programe in kliknite 'Onemogoči' za vsakogar. Ko so vsi programi onemogočeni, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'V REDU' na zavihku System Configuration Startup. Znova zaženite računalnik in preverite, ali lahko Windows posodobite v čistem zagonskem stanju.

zaženite Windows v stanju čistega zagona, 4. korak

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in ste lahko popravili kodo napake Windows Update 0x80070002 ali 0x80070003. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Pvp-Patcher-Kernel funktioniert nicht mehr unter Windows 10

Video, ki prikazuje, kako popraviti kodi napak Windows Update 0x80070002 in 0x80070003:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije