Koda napake Windows Update 80072EE2

Koda napake Windows Update 80072EE2

Kako odpraviti napako posodobitve sistema Windows, koda 80072EE2

Windows Update je Microsoftova storitev, ki uporabnikom sistema Windows omogoča samodejni prenos in posodobitev operacijskega sistema, programov in gonilnikov za strojne naprave. Te posodobitve so običajno na voljo v popravkih in servisnih paketih. Posodobitve lahko prenesete in namestite vsak drugi torek v mesecu, če pa obstajajo nujni popravki, jih Microsoft objavi tudi druge dni. Posodobitev operacijskega sistema Windows omogoča sistemu, da uporabi najnovejše varnostne popravke in popravke napak, tako da je vaš računalnik čim bolj varen. Proces Windows Update včasih ne more dokončati, kar povzroči dodatne napake, povezane s samo Windows Update, namesto da bi odpravil druge težave.

Ko Windows preveri, ali so na voljo nove posodobitve, boste morda prejeli kodo napake Windows Update, 80072EE2. To je dostavljeno s sporočilom, da napaka ni znana in da o njej ni dodatnih informacij. To je pogosta napaka s številnimi različnimi razlogi in možnimi rešitvami. Če želite odpraviti to težavo, boste morda morali uporabiti vgrajeno orodje za odpravljanje težav s storitvijo Windows Update, izbrisati vsebino mape SoftwareDistribution, skenirati sistem, če ne bo zlonamerne programske opreme, ali izbrisati ključe registra sistema Windows. Sledite spodnjim navodilom, da odpravite težavo, povezano s kodo napake Windows Update, 80072EE2.Koda napake Windows Update 80072EE2

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update

Najprej uporabite enega od programov za odpravljanje težav s sistemom Windows - to lahko reši težavo, ne da bi poskušali zahtevnejše rešitve. Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. V tem priročniku opisujemo, kako zagnati orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' in izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 1. korak

Poiščite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update pod 'Odpravljanje težav' in ga izberite. Kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' . Windows bo začel reševati težave, ki preprečujejo pravilno posodabljanje operacijskega sistema Windows. Preverite, ali to orodje za odpravljanje težav lahko reši težavo in odpravi napako Windows Update, koda 80072EE2. V nasprotnem primeru nadaljujte z naslednjo metodo.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Odstranite vsebino mape SoftwareDistribution

Mapa za distribucijo programske opreme je začasna mapa, v kateri Windows shranjuje datoteke s posodobitvami, dokler se ne prenesejo v celoti. Nato Windows začne postopek posodabljanja. Odstranjevanje vsebine mape SoftwareDistribution lahko reši težavo in odpravi napako Windows Update, koda 80072EE2. Če želite to narediti, morate najprej ustaviti storitev Windows Update. Storitev Windows Update omogoča zaznavanje, prenos in namestitev posodobitev za Windows in druge programe. Če je ta storitev onemogočena, uporabniki določenega računalnika ne bodo mogli uporabljati storitve Windows Update ali funkcije samodejnega posodabljanja, programi pa ne bodo mogli uporabljati posrednika za posodobitve sistema Windows. Za to rešitev moramo dejansko onemogočiti storitev Windows Update. Zaženite pogovorno okno Zaženi s tipkanjem 'teči' v Iskanje in kliknite Zaženi rezultat ali tako, da z desno miškino tipko kliknete meni Start in izberete 'Zaženi' v kontekstnem meniju ali s pritiskom na tipko Windows + R.

odstranite vsebino mape softwaredistribution 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

odstranite vsebino mape softwaredistribution korak 2

Videli boste seznam storitev Windows - poiščite storitev Windows Update in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Stop' iz kontekstnega menija in storitev Windows Update bo ustavljena.

3. korak odstranite vsebino mape softwaredistribution

Zdaj pojdite v mapo Software Distribution in odstranite njeno vsebino. Mapa za distribucijo programske opreme je začasna mapa, v kateri Windows shranjuje posodobitvene datoteke, dokler se ne prenesejo v celoti. To mapo najdete po tej poti: 'C: Windows SoftwareDistribution' . Izberite vso vsebino, z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Izbriši' iz kontekstnega menija.

odstranite vsebino mape softwaredistribution 4. korak

Zdaj odprite okno Windows Services, poiščite storitev Windows Update in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Začni' da ga znova zaženete in preverite, ali med poskusom posodobitve operacijskega sistema Windows še vedno prejemate napako Windows Update, kodo 80072EE2.

OPOMBA: Če iz nekega razloga niste mogli izbrisati vsebine mape, se najprej prijavite kot skrbnik. Če težava ni odpravljena, zaženite Windows v varnem načinu in nato izbrišite vsebino mape. Če niste prepričani, kako se zagnati v varnem načinu, preberite ta vodnik .

[Nazaj na kazalo]

Odstranite registrske tipke

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le „register“, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Za urejanje registra boste morali uporabiti urejevalnik registra Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, odprite pogovorno okno Zaženi (pritisnite tipko Windows Windows + R ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' ) in tip 'regedit' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

odstranite registrske ključe 1. korak

Sledite tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policies Microsoft Windows WindowsUpdate' . Morali bi videti 'WUStatusServer' in 'WUServer' tipke. Z desno miškino tipko kliknite vsako in izberite 'Izbriši' .

odstranite registrske ključe 2. korak

Preverite, ali se storitev Windows Update znova zažene, tako da odprete storitve Windows. Če ni, začnite (tako, da ga kliknete z desno miškino tipko in izberete 'Začni' ) in preverite, ali med poskusom posodobitve operacijskega sistema Windows še vedno prejemate napako Windows Update, kodo 80072EE2.

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Če nobena od zgoraj omenjenih metod ni rešila težave, morda posodobitev operacijskega sistema Windows preprečuje zlonamerna programska oprema ali virusi. Vedno je dobro občasno pregledati sistem. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa zaženete tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

optično preberite sistem za 1. korak

Datei oder Ordner ist in einem anderen Programm geöffnet

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

skenirajte sistem, ali je v njem 2. korak

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Na našem seznamu Top anti-malware lahko izberete optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Poiščite seznam s klikom to povezavo .

Upamo, da je ena od zgornjih rešitev odpravila napako Windows Update, koda 80072EE2, in zdaj lahko operacijski sistem Windows posodobite brez težav. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako posodobitve sistema Windows, koda 80072EE2:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije