Ponudnik WMI povzroča visoko uporabo procesorja?

Ponudnik WMI povzroča visoko uporabo procesorja?

Proces gostitelja ponudnika WMI povzroča veliko uporabo CPU. Kako to popraviti?

Instrumentacija za upravljanje sistema Windows (WMI) je v sistemu Windows privzeto nameščena že od operacijskega sistema Windows 2000, vendar jo je mogoče prenesti v starejše različice, vključno z operacijskim sistemom Windows 95 ali Windows 98. Morda ste opazili, da se v ozadju v sistemu Windows izvaja postopek gostiteljev ponudnikov WMI se spraševal, za kaj se uporablja.

Proces gostitelja ponudnika WMI (ali WmiPrvSE.exe) je pomemben del sistema Windows in se pogosto izvaja v ozadju (tega postopka morda niste poznali). To je postopek upravljanja gostitelja Windows, ki ga razvijalci uporabljajo za spremljanje. Aplikacijam v računalniku omogoča, da zahtevajo določene informacije o operacijskem sistemu Windows, na primer stanje sistema.Instrumentacija za upravljanje sistema Windows je funkcija, ki ponuja način za zahtevanje informacij o stanju operacijskega sistema in s tem povezanih podatkih, medtem ko so gostitelji ponudnikov WMI postopki, ki te informacije zagotavljajo na zahtevo. Nekatere sistemske informacije o računalniku in operacijskem sistemu niso izpostavljene na običajen način - za dostop do njih morate uporabiti določene ukaze. Ti podatki vključujejo na primer številko modela matične plošče, serijsko številko računalnika itd.

Proces gostitelja ponudnika WMI lahko ostane neopažen, vendar lahko v ozadju porabi preveč virov CPU (centralna procesna enota). Običajno ponudnik WMI ne sme biti aktiven, vendar lahko pride do velike porabe procesorja, zlasti kadar aplikacija zahteva podatke prek Windows Management Instrumentation. Ta položaj pa bi moral biti začasen - dolga obdobja visoke uporabe CPU kažejo na težavo. Kot smo že omenili, je postopek WmiPrvSE.exe del operacijskega sistema Windows in zakonit postopek, vendar lahko deluje kot zlonamerna programska oprema. Zlonamerna programska oprema pogosto uporablja imena sistemskih datotek kot preobleko. Če se datoteka WmiPrvSE.exe ne prikaže v mapi C: / Windows / System32, je verjetno okužena z zlonamerno programsko opremo in postavljena drugam v sistemu.

V tem članku opisujemo več rešitev problema visoke porabe procesorja, ki jo povzroča postopek gostitelja ponudnika WMI. Preizkus teh metod bi vam lahko pomagal ustaviti postopek gostiteljev ponudnikov WMI, da ne bi uporabljal preveč CPU virov ali jih sploh uporabil.

gostitelj ponudnika wmi, ki povzroča veliko uporabo procesorja

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kazalo:

Znova zaženite Windows Management Instrumentation Service

Če želite znova zagnati storitev WMI, uporabite storitve Windows. Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Če želite odpreti storitve Windows, vnesite 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat.

znova zaženite storitev upravljanja instrumentov za Windows 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in kliknite 'V REDU' odpreti storitve Windows.

znova zaženite servisno inštrumentacijo za upravljanje sistema Windows 2. korak

Zdaj se pomaknite navzdol po seznamu storitev in poiščite 'Instrumentacija za upravljanje sistema Windows' storitev. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Ponovni zagon' iz kontekstnega menija za ponovni zagon te storitve.

znova zaženite servisno tehniko za upravljanje Windows 3. korak

Če želite znova zagnati druge storitve, povezane s storitvijo WMI, uporabite ukazni poziv. Ukazni poziv je vnosno polje zaslona uporabniškega vmesnika na osnovi besedila, aplikacije za razlago ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov, ki se večinoma uporabljajo za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvrši ukaz, kot je bil vnesen, in opravi katero koli nalogo ali funkcijo, ki je namenjena za izvajanje v sistemu Windows. Nekateri ukazi, ki so na voljo v sistemu Windows, zahtevajo, da jih zaženete iz povišanega ukaznega poziva. To pomeni, da ga morate izvajati s privilegiji na ravni skrbnika. Če želite znova zagnati te druge storitve, morate zagnati tudi ukazni poziv s skrbniškimi pravicami. Če želite to narediti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat in izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

Laden Sie Skype für Ubuntu herunter

znova zaženite storitev upravljanja z instrumenti za Windows 4. korak

V odprti ukazni poziv vnesite naslednje ukaze in za vsakim pritisnite tipko Enter na tipkovnici:

neto stop iphlpsvc
net stop wscsvc
neto stop Winmgmt
neto začetek Winmgmt
neto zagon wscsvc
neto zagon iphlpsvc

znova zaženite storitev upravljanja z instrumenti za Windows 5. korak

Ko znova zaženete vse te storitve, znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo s postopkom gostitelja ponudnika WMI s preveč moči procesorja.

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Če postopek gostitelja ponudnika WMI uporablja preveč virov CPU zaradi datotek, okuženih z zlonamerno programsko opremo v računalniku (ali je WmiPrvSE.exe zlonamerna datoteka), zaženite protivirusno programsko opremo. V tem primeru prikazujemo, kako zagnati protivirusno skeniranje z uporabo vgrajene programske opreme Windows Defender. Če želite sistem optično prebrati s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite 'Rezultat zaščite pred virusi in grožnjami' .

skenirajte sistem, ali je v njem 1. korak

Nato kliknite 'Napredno skeniranje' .

optično preberite sistem, ali je v 2. koraku zlonamerna programska oprema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem se bo začel sistem skenirati glede zlonamerne programske opreme in drugih virusov. Preverite, ali Windows Defender najde viruse, povezane z WmiPrvSE.exe, in jih izbrišite. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo s postopkom gostitelja ponudnika WMI, ki uporablja preveč moči procesorja.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Če želite, lahko na našem seznamu Top anti-malware izberete drug optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Poiščite seznam s klikom to povezavo .

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema je orodje sistema Windows, ki samodejno odpravi morebitne zaznane težave v zvezi z nalogami vzdrževanja. Odpravlja nepravilne bližnjice, napake na disku, neuporabljene ikone na namizju itd. Če želite zagnati orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema, vnesite 'teči' v Iskanje (kot je bilo prej opisano) in vnesite 'msdt.exe -id MaintenanceDiagnostic' in pritisnite Enter, da ga zaženete.

Preden začnete odpravljati težave z vzdrževanjem, upoštevajte, da boste za zagon orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema morali uporabiti skrbniški račun.

zaženite 1. korak orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Najti 'Napredno' in kliknite. Prepričajte se, da 'Samodejno uporabi popravila' potrditveno polje je označeno in kliknite 'Zaženi kot skrbnik' . Sledite navodilom.

zaženite orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema 2. korak

Lahko tudi poskusite zagnati orodje za odpravljanje težav z zmogljivostjo sistema. To samodejno najde in odpravi težave ter preveri težave, ki bi lahko upočasnile vaš računalnik. Odprite pogovorno okno Zaženi s tipkanjem 'teči' v Iskanju. Tip 'msdt.exe -id PerformanceDiagnostic' pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo zaženete.

zaženite 3. korak orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Najti 'Napredno' in kliknite. Prepričajte se, da 'Samodejno uporabi popravila' potrditveno polje je označeno in kliknite 'Zaženi kot skrbnik' . Sledite navodilom. Preverite, ali to odpravlja težavo s postopkom gostitelja ponudnika WMI, ki vzame preveč procesorske moči.

zaženite 5. korak orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

[Nazaj na kazalo]

Poiščite postopek, ki povzroča težavo

Če želite poiskati postopek, zaradi katerega gostitelj ponudnika WMI pogosto uporablja CPU, uporabite Windows Event Viewer. Pregledovalnik dogodkov je komponenta sistema Microsoft Windows, ki skrbnikom in običajnim uporabnikom omogoča ogled dnevnikov dogodkov v svojih računalnikih. Uporablja ID-je dogodkov za definiranje enoznačno prepoznavnih dogodkov, na katere bi lahko naletel računalnik s sistemom Windows. Pregledovalnik dogodkov prikaže dnevnik sporočil o aplikacijah in sistemskih informacijah, vključno z opozorili in napakami (prikazane so tudi, če sistem deluje pravilno).

Ta funkcija je koristna, če odpravljate določeno težavo in potrebujete več informacij o vzroku. Dogodke lahko iščete v različnih kategorijah, kot so 'Uporaba' , 'Sistem' , 'Varnost' in 'Nastaviti' . V dnevniku dogodkov aplikacije lahko najdete dogodke, povezane s sistemskimi komponentami sistema Windows, kot so gonilniki in vgrajeni elementi vmesnika. Dnevnik sistemskih dogodkov vsebuje dnevnike dogodkov, ki se nanašajo na programe, nameščene v operacijskem sistemu Windows. Dnevnik varnostnih dogodkov vsebuje tudi dogodke, povezane z varnostjo, kot so poskusi prijave in dostop do virov. Počistiti boste morali dnevnike teh štirih kategorij. Za dostop do pregledovalnika dogodkov v operacijskem sistemu Windows 10 pritisnite tipko Windows + R na tipkovnici ali tipku 'teči' v Iskanje in izberite 'Zaženi' rezultat. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'eventvwr' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

poiščite postopek, ki povzroča težavo 1. korak

Ko je pregledovalnik dogodkov odprt, poiščite in kliknite 'Pogled' in izberite 'Prikaži analitične dnevnike in dnevnike za odpravljanje napak' .

poiščite postopek, ki povzroča težavo, 2. korak

Zdaj kliknite puščico blizu 'Dnevniki aplikacij in storitev' na levem podoknu, da razširite ta razdelek. Nato razširite Microsoft in nato Windows. Najti 'Aktivnost WMI'.

poiščite postopek, ki povzroča težavo, 3. korak

Ko najdete WMI-Activity, jo dvokliknite, da si ogledate njeno vsebino. Nato kliknite 'Operativni' da si ogledate njegovo vsebino. Če klik ne deluje, poskusite z dvojnim klikom. Videli boste seznam dogodkov - poiščite tistega z imenom 'Napaka' in ga izberite. Spodaj bodo prikazane povezane informacije - poiščite 'ClientProcessId' in si zapišite številko, ki se pojavi za '=' . V našem primeru je 6088.

poiščite postopek, ki povzroča težavo, 4. korak

Če želite iti dlje, morate uporabiti Task Manager. Pritisnite Ctrl + Shift + Esc ali z desno miškino tipko kliknite Start in v kontekstnem meniju izberite Upravitelj opravil. Ko je upravitelj opravil odprt, pojdite na 'Storitve' in poiščite storitev, ki ima enak »PID« (ID procesa) kot številka, ki ste jo navedli pri uporabi pregledovalnika dogodkov (zgoraj). V našem primeru je bilo 6088.

poiščite postopek, ki povzroča težavo 5. korak

Ta storitev (program, nameščen v vašem računalniku) je lahko razlog, da gostitelj ponudnika WMI porabi preveč moči procesorja. Če tega programa ne potrebujete, priporočamo, da ga odstranite. Ko je postopek gostitelja ponudnika WMI odstranjen, ne bi smel več uporabljati virov CPU.

Upamo, da ta članek pomaga razumeti gostitelja ponudnika WMI in zakaj deluje v ozadju ter da zgornje rešitve preprečujejo pretirano uporabo CPU. Če ste za reševanje te težave uporabili druge metode, jih delite tako, da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako zmanjšati visoko porabo procesorja, ki jo je povzročil gostitelj ponudnika WMI:

[Nazaj na vrh]