Wsappx povzroča visoko porabo procesorja. Kako to popraviti?

Wsappx povzroča visoko porabo procesorja. Kako to popraviti?

Proces Wsappx povzroča visoko porabo procesorja. Kaj je Wsappx in kako zmanjšati uporabo procesorja, ki ga povzroča

Wsappx je zakonit postopek Microsoft Windows, ki ga lahko najdete v operacijskih sistemih Windows 8 in Windows 10. Ta postopek lahko vidite v upravitelju opravil pod Procesi. Postopek wsappx je povezan z Windows Universal Apps (WUA) in Windows Store in se izvaja v ozadju. Dvoklik postopka wsappx bo razkril dva dodatna podprocesa, ki se izvajata pod wsappx: AppXSVC in ClipSVC. AppXSVC zagotavlja infrastrukturno podporo za uvajanje aplikacij Store, ClipSVC pa infrastrukturno podporo za Microsoft Store.

Die Registrierung des Windows Update-Dienstes fehlt oder ist beschädigt

Morda ste opazili, da postopek wsappx pri nameščanju, odstranjevanju ali samodejnem posodabljanju aplikacij Microsoft Store porabi pomemben odstotek moči CPU (centralne procesne enote).To je normalno delovanje postopka in vam ne bi bilo treba ukrepati, vendar je možno, da ima ta storitev težave pri namestitvi, odstranitvi ali posodobitvi aplikacije - to lahko povzroči večjo uporabo običajne CPU v daljšem obdobje. V spodnjem priročniku opisujemo, kako odpraviti morebitne težave, povezane s postopkom wsappx in visoko porabo procesorja.

wsappx povzroča veliko porabo procesorja

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodje za odpravljanje težav s programi Windows Store

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' in nato izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z aplikacijami Windows Store 1. korak

Najti 'Aplikacije za Windows Store' Spodaj 'Poiščite in odpravite druge težave' , izberite in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' . Preverite, ali to odpravlja težavo s postopkom wsappx.

tastatur lautstärkeregelung funktioniert nicht windows 7

zaženite orodje za odpravljanje težav z aplikacijami Windows Store 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite trgovino Windows z uporabo urejevalnika registra

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le „register“, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Če želite urediti register, morate uporabiti urejevalnik registra Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, odprite pogovorno okno Zaženi (pritisnite tipko Windows Windows + R ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' ) in tip 'regedit' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

onemogočite trgovino Windows z urejevalnikom registra 1. korak

Ko je urejevalnik registra odprt, sledite tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policies Microsoft WindowsStore' . Če želite, ga lahko kopirate in prilepite v zgornjo vrstico urejevalnika registra. Če je 'WindowsStore' ključ ne obstaja, ga boste morali ustvariti - z desno miškino tipko kliknite 'Microsoft' tipko, izberite 'Novo' , potem 'Ključ', in ga poimenujte 'WindowsStore' .

onemogočite trgovino Windows z urejevalnikom registra 2. korak

Zdaj izberite novo ustvarjeni ključ WindowsStore in z desno miškino tipko kliknite njegovo ozadje v desnem podoknu. Zdaj morate v ključu trgovine Windows ustvariti novo vrednost DWORD in jo poimenovati 'RemoveWindowsStore' . Izberite 'Novo' , in potem 'DWORD (32-bitna) vrednost' .

onemogočite trgovino Windows z urejevalnikom registra 3. korak

Zdaj dvokliknite ustvarjeno 'RemoveWindowsStore' DWORD in podatke o vrednosti nastavite na 1. Kliknite 'V REDU' in zapustite urejevalnik registra. Znova zaženite računalnik in Windows Store bi zdaj moral biti onemogočen.

onemogočite trgovino Windows z urejevalnikom registra 4. korak

OPOMBA: Ko je trgovina Windows Windows onemogočena, programov drugih proizvajalcev ni mogoče namestiti ali posodobiti. Če morate znova omogočiti trgovino Windows, razveljavite prejšnje korake - preprosto izbrišite 'RemoveWindowsStore' DWORD ali nastavite njegovo vrednost na 0.

Startreparatur konnte Ihren PC nicht reparieren

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite trgovino Windows z urejevalnikom pravilnikov lokalnih skupin

Urejevalnik lokalnih pravilnikov skupine (znan tudi kot gpedit.msc) je Microsoftova upravljalna konzola, ki uporabnikom omogoča upravljanje nastavitev računalniške konfiguracije in uporabniške konfiguracije. Privzeto veljajo pravilniki, nastavljeni v urejevalniku pravilnikov lokalne skupine, za vse uporabniške račune sistema Windows. Ta funkcija je na voljo samo v izdajah Windows Pro, Enterprise in Education in ne v drugih, kot je Windows Home Edition. Če vaš operacijski sistem podpira to funkcijo, jo lahko uporabite za onemogočanje trgovine Windows.

Če želite odpreti urejevalnik pravilnikov lokalnih skupin, zaženite Zaženi, vnesite 'gpedit.msc' in pritisnite Enter, da ga zaženete. Zdaj sledite tej poti: 'Računalniška konfiguracija> Skrbniške predloge> Komponente sistema Windows> Trgovina « . V mapi Trgovina boste videli več nastavitev, od katerih je ena poimenovana 'Izklop aplikacije Store' . Dvokliknite in izberite teh 'Omogočeno' in kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in onemogočite trgovino Windows. Če želite razveljaviti te spremembe, preprosto nastavite 'Izklop aplikacije Store' nastavitev na 'Onemogočeno' .

OPOMBA: Ko je trgovina Windows Windows onemogočena, programov drugih proizvajalcev ni mogoče namestiti ali posodobiti.

[Nazaj na kazalo]

Skenirajte sistem za viruse

Možno je, da visoka poraba CPU, ki jo povzroča postopek wsappx, vztraja zaradi zlonamerne programske opreme ali virusa. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa zaženete še en neodvisen protivirusni program, če ga imate nameščenega. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

skenirajte sistem za viruse 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

skenirajte sistem za viruse 2. korak

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite.

3. skenirajte sistem za viruse

Na našem seznamu Top anti-malware lahko izberete optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Poiščite seznam s klikom na to povezava .

Upamo, da so te rešitve koristne in da nimate več težav s postopkom wsappx. Če poznate drug način za rešitev težave z visoko porabo procesorja wsappx, ki ni omenjen v našem vodniku, ga delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

err_empty_response mac chrome

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako zmanjšati visoko porabo procesorja, ki jo povzroča Wsappx:

[Nazaj na vrh]