E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Xerox Printer Email Virus odstranitev vodnik

Kaj je Xerox Printer Email Virus?

'Xerox Printer Email Virus' je še ena e-poštna akcija, ki distribuira TrickBot trojanski. Kot običajno razvijalci pošljejo na tisoče e-poštnih sporočil, ki uporabnike spodbujajo, da odprejo priložene datoteke. V tem primeru sporočilo trdi, da so uporabniki prejeli dokument podjetja Xerox (proizvajalca tiskalnikov). Ko se zlonamerna priloga enkrat odpre, okuži sistem s trojanskim virusom TrickBot.

Zlonamerna programska oprema Xerox Printer Email VirusE-poštno sporočilo »Xerox Printer Email Virus« prinaša zavajajoče sporočilo, v katerem trdi, da mora uporabnik odpreti vrsto dokumenta Microsoft Word. Sporočilo naj bi prejelo Xerox, vendar je to prevara - odprta datoteka bo v sistem prikradeno vdrla v trojanski trojanec TrickBot. Zelo pogosto se kiber kriminalci skrivajo za imeni legitimnih podjetij ali vladnih agencij. V tem primeru kriminalci posnemajo sporočila Podjetje Xerox . To se naredi, da bi ustvarili vtis legitimnosti - ljudje veliko pogosteje odpirajo datoteke, prejete od znanih imen. TrickBot beleži prijave / gesla različnih računov. Ta trojanski program ugrabi brskalnike in spremeni prikazana spletna mesta, tako da se vse vnesene prijave in gesla shranijo na oddaljenem strežniku. Zato bi lahko kiber kriminalci dobili dostop do računov v družabnih omrežjih, bankah itd. Ti ljudje želijo ustvariti čim več prihodkov, zato bodo hakirani računi verjetno zlorabljeni. Prisotnost trojanca TrickBot lahko tako povzroči znatno finančno izgubo in celo krajo identitete. Če ste pred kratkim odprli prilogo k kampanji »Xerox Printer Email Virus«, takoj preglejte sistem z ugledno zbirko protivirusnih / vohunskih programov in odstranite vse zaznane grožnje.

Povzetek grožnje:
Ime Virus večnamenskega tiskalnika Xerox
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunska programska oprema
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

TrickBot je skoraj enak številnim drugim virusom trojanskega tipa, vključno z FormBook , Adwind , Poni , in Emotet . Tako kot pri TrickBot se tudi večina trojanskih virusov širi z uporabo e-poštnih kampanj. Poleg tega bodo verjetno tudi beležili občutljive podatke. V nekaterih primerih pa so trojanci morda zasnovani tako, da odpirajo 'backdoor' za druge viruse (npr. Odkupno programsko opremo), da se infiltrirajo v sistem. Če povzamemo, vsi predstavljajo pomembno grožnjo vaši zasebnosti in računalniški varnosti, zato je njihovo odpravljanje bistvenega pomena.

Kako je virus Xerox Printer Email virus okužil moj računalnik?

'Xerox Printer Email Virus' prinaša zlonamerne dokumente Microsoft Word, ki po odprtju od uporabnikov zahtevajo, da omogočijo makro ukaze, sicer se vsebina (domnevno) ne more pravilno prikazati. To je trik - z omogočanjem makrov uporabniki nehote odobrijo tem dokumentom dovoljenje za prenos in namestitev TrickBot-a. Ta način distribucije zlonamerne programske opreme je preprost in učinkovit, vendar ima veliko napako. Zlonamerne priloge lahko okužijo sistem le, če jih uporabnik odpre prek MS Word. Če torej dokument odprete s katero koli drugo aplikacijo, TrickBot ne bo prenesen. Poleg tega je ta zlonamerna programska oprema varna le za Microsoft Windows in uporabnike drugih platform.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Pomanjkanje znanja in neprevidno vedenje sta glavna razloga za računalniške okužbe. Ključ varnosti je previdnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu. Dvakrat premislite, preden odprete priloge e-pošte - če se datoteka zdi nepomembna ali je bila prejeta z dvomljivega e-poštnega naslova, je ne odpirajte. Poleg tega naj bo nameščen in zagnan zakonit protivirusni / protivohunski program. Ne pozabite, da so 2010 in novejše različice MS Office implementirane s funkcijo, ki uporabnikom omogoča odpiranje novo prenesenih dokumentov v načinu »Zaščiten pogled« To preprečuje, da bi zlonamerne priloge prenašale / namestile zlonamerno programsko opremo. Zato ni priporočljivo uporabljati starejših različic te programske opreme. Če ste že odprli prilogo 'Xerox Printer Email Virus', priporočamo, da zaženete skeniranje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranjevanje infiltrirane zlonamerne programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v e-poštnem sporočilu 'Xerox Printer Email Virus':

Zadeva: optično prebrano iz večnamenskega tiskalnika Xerox
Odprite priloženi dokument. Optično prebran in poslan vam je bil z večnamenskim tiskalnikom Xerox.
Poslano: -
Vrsta datoteke priloge: doc, večstranska
Lokacija večnamenskega tiskalnika:
Ime naprave: XRX9C934E931521

Zlonamerna priloga, razširjena prek neželene oglaševalske akcije »Xerox Printer Email Virus«:

Zlonamerna priloga, distribuirana prek neželene pošte Xerox Printer Email Virus

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - običajno je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, na primer z upraviteljem opravil, in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

USB-Stick formatieren linux

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslon z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

das iphone [Gerätename] konnte nicht wiederhergestellt werden. ein unbekannter Fehler ist aufgetreten (4013).

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite 'Delete'.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Sledite tem korakom in odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije