Yandex.ru Preusmeritev

Kako se znebiti Yandex.ru Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

yandex.ru navodila za odstranitev preusmeritve

Kaj je yandex.ru?

yandex.ru je zakonit ruski spletni iskalnik, ki ga promovirajo številne zavajajoče aplikacije. Ti programi / dodatki za brskalnik običajno ponujajo različne 'uporabne funkcije', vendar pogosto vdirajo v sisteme brez dovoljenja uporabnikov. Poleg tega bodo verjetno ustvarjali vsiljive spletne oglase in zbirali osebne podatke. Zato so te aplikacije uvrščene med ugrabitelje brskalnikov in potencialno neželene programe (PUP).

ugrabitelj brskalnika yandex.ruUgrabitelji brskalnikov običajno ciljajo na najbolj priljubljene spletne brskalnike (Internet Explorer, Google Chrome in Mozilla Firefox), URL novega zavihka, privzeti iskalnik in možnosti domače strani dodelijo yandex.ru. Poleg tega ugrabitelji brskalnikov te nastavitve dodelijo, ko uporabniki poskušajo povrniti spremembe. Tako vrnitev brskalnikov v prejšnja stanja postane nemogoča. To se izvede brez dovoljenja uporabnikov. Zato so uporabniki prisiljeni nenehno obiskovati yandex.ru brez njihovega soglasja, kar znatno zmanjša izkušnjo brskanja po spletu. Čeprav je yandex.ru legitimno spletno mesto, aplikacije za distribucijo niso zakonite. Ugrabitelji brskalnikov pogosto prikazujejo vsiljive oglase, ki prikrivajo osnovno vsebino spletnega mesta in vodijo do zlonamernih spletnih mest - klikanje nanje je tvegano in bo povzročilo nadaljnje okužbe računalnika. Poleg tega mnogi ugrabitelji brskalnikov sledijo dejavnostim brskanja po internetu tako, da zbirajo informacije, ki jih je mogoče osebno določiti (geolokacija, jezikovne nastavitve, vrsta OS / brskalnikov, naslovi IP, obiskana spletna mesta, ogledane strani, iskalne poizvedbe itd.) Ti zabeleženi podatki se pogosto delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci) in se zlorabljajo za ustvarjanje prihodkov. Ta položaj lahko povzroči resne težave z zasebnostjo. Zato morate nemudoma odstraniti vse ugrabitelje brskalnikov.

Internet je poln ugrabitvenih programov, ki promovirajo različne lažne internetne iskalnike. Primeri vključujejo clearsearches.com , search-shield.com, fasttoaccess.com , in swift2search.com . Upoštevajte, da ponarejeni iskalniki obljubljajo izboljšanje izkušenj brskanja po spletu z ustvarjanjem izboljšanih rezultatov iskanja, vendar so namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Trditve za izboljšanje izkušenj brskanja so poskusi, da bi uporabnike prepričali, da so ta spletna mesta zakonita. Za običajne uporabnike so neuporabni, nekateri pa ustvarjajo rezultate, ki vodijo do zlonamernih spletnih mest. Tako lahko uporaba lažnega spletnega iskalnika povzroči tveganje za računalniške okužbe. Kljub temu je yandex.ru zakonit spletni iskalnik in ne ogroža varnosti brskanja po internetu.

Kako se je yandex.ru namestil v moj računalnik?

Aplikacije za ugrabitev brskalnika se običajno distribuirajo z varljivo trženjsko metodo, imenovano 'združevanje' - prikrita namestitev potencialno neželenih programov z običajno (pogosto brezplačno) programsko opremo. Paketi programov so običajno skriti v nastavitvah »Po meri / Napredno« v postopkih prenosa ali namestitve. Če hitite in preskočite ta razdelek, so sistemi izpostavljeni različnim okužbam in ogrožajo zasebnost uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite to preprečiti, bodite previdni pri nalaganju in nameščanju programske opreme. Vsak korak natančno analizirajte pri prenosu in namestitvi programske opreme. Poleg tega zavrnite vse ponudbe za prenos / namestitev dodatnih programov in nikoli ne dovolite nastavitvam spreminjanja nastavitev, ki za namestitev niso pomembne.

Namestitveni program za distribucijo ugrabitelja brskalnika (VkontakteDJ), ki promovira yandex.ru:

Uradna namestitev VkontakDJ namestitvenega programa

Posnetek zaslona aplikacije VkontakteDJ:

Aplikacija za ugrabitev brskalnika VkontakteDJ

Posnetek zaslona aplikacije Browser Manager - uporabnikom preprečuje spreminjanje nastavitev internetnega brskalnika (domača stran in privzeti internetni iskalnik):

Upravitelj brskalnika promovira yandex.ru

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika yandex.ru:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Aktion kann nicht abgeschlossen werden, da die Datei im System geöffnet ist

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev ugrabitelja brskalnika yandex.ru prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' Yandex '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih programov, ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto yandex.ru, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranitev ugrabitelja brskalnika yandex.ru iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje povezav yandex.ru, povezanih z razširitvami Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje yandex.ru z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje yandex.ru iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internetne možnosti«, v odprtem oknu odstranite hxxp: //yandex.ru in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi približno: prazno, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » yandex '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika yandex.ru, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje povezav za Google Chrome, povezanih z yandex.ru

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje yandex.ru z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje yandex.ru iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« kliknite »nastavi strani« in premaknite miškin kazalec nad hxxp: //yandex.ru in kliknite simbol x. Zdaj lahko svoje želeno spletno mesto dodate kot domačo stran.

Spremenite privzeti iskalnik:

Die Suche nach Updates unter Windows 7 endet nie

Mozilla Firefox logotip

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje povezav z yandex.ru, povezanih z razširitvami Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskanje« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, odstrani » yandex 'in dodajte ali izberite želeno domeno.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika yandex.ru, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje yandex.ru z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje yandex.ru iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene vtičnike brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu odstranite hxxp: //yandex.ru in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' yandex '
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranitvijo ugrabitelja brskalnika yandex.ru, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnikav odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 1

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

ponastavitev safari koraka 2

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika yandex.ru, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

So überprüfen Sie den Zustand der Festplatte auf dem Mac

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju ugrabitelja brskalnika yandex.ru iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o ugrabitelju brskalnika yandex.ru ali je to odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.