Imate prevaro z virusi ZEUS

Kako odstraniti program ZEUS Virus Scam - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Imate navodila za odstranjevanje virusa ZEUS

Kaj imate ZEUS virus?

'Imate virus ZEUS' je lažno sporočilo o napaki, ki ga prikaže prevarano spletno mesto. Je zelo podoben Hacking Alert , Opozorilo o kibernetski varnosti , Okvara trdega diska in številna druga lažna sporočila o napakah. Uporabnike na to spletno mesto preusmerijo številni potencialno neželeni programi oglaševalskega tipa (PUP). Ti programi infiltrirajo sistem med namestitvijo običajnih aplikacij. Po infiltraciji aplikacije vrste adware prikazujejo vsiljive spletne oglase, spremljajo aktivnost brskanja po spletu in v tem primeru povzročajo neželene preusmeritve brskalnika.

Imate ZEUS virusno programsko opremoTa ponarejena pojavna napaka navaja, da je sistem okužen z zlonamerno programsko opremo ZEUS in da bo zaprtje spletnega mesta povzročilo izbris trdega diska. Da bi preprečili to situacijo in odstranili zlonamerno programsko opremo, se morajo žrtve obrniti na pooblaščenega tehnika prek brezplačne telefonske številkepod pogojem(+ 1-884-859-0337). Žrtev naj bi nato prejela pomoč pri reševanju vprašanja. Ta napaka je goljufija. Okužba ne obstaja - kiber kriminalci (razvijalci prevarantov) skušajo žrtve prevarati, da pokličejo in plačajo storitve, ki niso potrebne. Poleg neželenih preusmeritev oglaševalska programska oprema prikazuje tudi vsiljive spletne oglase (na primer pasice, pojavna okna, kuponi itd.). Za to uporablja „navidezni sloj“ - orodje, ki omogoča umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato prikazani oglasi pogosto prikrivajo osnovno vsebino obiskanih spletnih mest in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja po spletu. Poleg tega lahko ti oglasi vodijo do zlonamernih spletnih mest - če kliknete nanje, lahko pride do tveganih računalniških okužb. Oglasna programska oprema beleži tudi geolokacije, obiskana spletna mesta, ogledane strani, vnesene iskalne poizvedbe v iskalnike, naslove internetnega protokola (IP), ponudnike internetnih storitev (ISP) in številne druge podobne vrste podatkov, ki lahko vsebujejo zasebne podatke. Podatki se delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki zasebne podatke pogosto zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Ta položaj lahko povzroči resne težave z zasebnostjo. Priporočamo vam, da takoj odstranite programe vrste adware.

Povzetek grožnje:
Ime Prevara virusa ZEUS
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Programi oglaševalskega tipa so pogosto zelo podobni. S ponudbo številnih 'uporabnih funkcij' adware pogosto daje vtis legitimne programske opreme. Pravzaprav so te aplikacije namenjene le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Vse trditve za izboljšanje izkušenj brskanja po internetu so napačne. Oglasna programska oprema za običajne uporabnike ne predstavlja pomembne vrednosti. FastoPlayer , HD ozadje , Ghostify in drugo podobno oglaševalsko programsko opremo, zbira osebne podatke, prikazuje vsiljive spletne oglase in povzroča neželene preusmeritve brskalnika.

Kako se je adware namestil v moj računalnik?

Nekateri programi z oglaševalsko programsko opremo imajo uradno spletno mesto za prenos, vendar se večina distribuira z zavajajočo metodo trženja programske opreme, imenovano »združevanje« - prikrita namestitev potencialno neželenih programov z običajno (običajno brezplačno) programsko opremo. Uporabniki pogosto preskočijo večino / vse korake prenosa in namestitve. Paketi programov so namerno skriti v nastavitvah 'Po meri / Napredno'. S preskokom tega razdelka uporabniki svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Obstajata dva preprosta koraka, da preprečite to situacijo. Najprej natančno analizirajte postopke prenosa / namestitve z uporabo nastavitev »Po meri« ali »Napredno«. Drugič, vse dodatno vključene programe, ki so navedeni za prenos / namestitev, je treba preklicati. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Posnetek zaslona pojavnega pojavnega okna, ki poskuša uporabnike računalnikov prepričati, da so njihovi računalniki okuženi z virusom Zeus (prevaranti uporabljajo (866)249-2994 telefonska številka):

različica 4 odkrita prevara virusa zeus

Besedilo, predstavljeno v tem pojavnem pojavnem oknu:

Varnostno opozorilo
Opozorilo zagovornika sistema Windows: virus Zeus
Zaznano v vašem računalniku !!
Ne izklapljajte ali ponastavljajte računalnika.

Če nadaljujete, bodo ogroženi naslednji podatki:
1. Gesla
2. Zgodovina brskalnika
3. Podatki o kreditni kartici
4. Lokalne datoteke trdega diska.

Ta virus je dobro znan po popolni kraji identitete in kreditne kartice. Nadaljnje ukrepanje prek tega računalnika ali katerega koli računalnika v omrežju bo razkrilo zasebne podatke in pomenilo resna tveganja.

Pokličite Microsoftov tehnični oddelek (866) 249-2994 (brezplačno)

Posodobljena različica prevare z virusom ZEUS (prevaranti uporabljajo 1-844-612-7496 telefonska številka):

posodobljena različica virusa zeus virus

Besedilo, predstavljeno v sporočilu o napaki »Imate virus ZEUS«:

OPOZORILO! Vaš trdi disk bo IZBRISAN, če zaprete to stran. Imate virus ZEUS! Pokličite podporo zdaj! Pokličite brezplačno: 1-844-859-0337 Če želite ustaviti ta postopek

Posnetek zaslona druge različice 'Imate virus ZEUS':

Fehlercode: (0x80070003)

Druga varianta

Besedilo, predstavljeno v tem sporočilu o napaki:

**** Ne zaženite računalnika ****
Zaznani virus Windows ZEUS, zaznane okužbe, kažejo na nekatere nedavne prenose v računalnik, ki so nato povzročili težave v računalniku. Pokličite tehnično podporo 1-844-859-0337 in to kodo B2957E posredujte agentu, da to popravi.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Na nadzorni plošči ste odstranili virusno programsko opremo ZEUS

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje V programu Internet Explorer 1. koraka imate oglase z virusom ZEUS

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje V programu Internet Explorer 2. koraka imate oglase z virusi ZEUS(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem prevare z virusom zeus, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje Oglasi z virusom ZEUS iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje Oglasi z virusi ZEUS iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem prevare z virusom zeus, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje V programu Mozilla Firefox iz 1. koraka imate oglase z virusom ZEUS

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje V programu Mozilla Firefox iz 2. koraka imate oglase z virusom ZEUSOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem prevare z virusom Zeus, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem prevare z virusom zeus, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju prevare z virusom Zeus iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o prevarah z virusom Zeus ali njihovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.