Vaš Apple ID je onemogočen. Kako popraviti?

Vaš Apple ID je onemogočen. Kako popraviti?

Kako popraviti napako, da je vaš Apple ID blokiran ali onemogočen?

Apple ID je v bistvu vaše uporabniško ime za vse Applove funkcije, kot so iTunes, App store, iCloud, iMessage itd. Ko se ne prijavite, se prikaže sporočilo, da je vaš Apple ID zaklenjen ali onemogočen. Razlogi za to so lahko številni. Najpogostejši je, ko (ali družinski član) pozabite geslo in se večkrat poskusite prijaviti z napačnim geslom več kot trikrat. Če boste ta dan naknadno vnesli pravilno geslo, se ne boste mogli prijaviti, saj so poskusi v 24 urah omejeni na tri.

Windows 10 Unix-Shell

Blokiranje računa je lahko tudi posledica napada na vaš račun - na primer nekdo, ki se poskuša prijaviti z vnosom naključnih gesel. Apple prepozna te grožnje in za zaščito ID-jev Apple blokira račune in prikaže sporočila, ki označujejo blokirane ali zaklenjene račune. Brez panike, saj to ni trajna ključavnica, zato lahko svoj Apple ID odklenete / odblokirate po nekaj preprostih korakih. Preberite spodnje informacije in znova aktivirajte svoj račun.apple-id-uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Se ne spomnite svojega ID-ja Apple?

V večini primerov je Apple ID glavni e-poštni naslov vašega računa Apple, zato poskusite to, če ste pozabili svoj Apple ID. Preverite ID, ki se uporablja za vaše naprave - v večini primerov se isti Apple ID uporablja za iPhone, iPad, iPod in Mac. Preverite seznam nastavitev profila Apple ID, iCloud, iTunes in App Store, kjer boste našli svoj ID Apple. Če to ne pomaga, se poskusite prijaviti z vsemi predhodnimi e-poštnimi naslovi, uporabljenimi pri izpolnjevanju obrazcev za registracijo.

itunes-blokiran-jabolko-id

wie finde ich meine netzwerkanmeldeinformationen windows 10

Ne ponavljajte iste napake

Kot smo že omenili, Apple omejuje neuspešne poskuse, zato se ne poskušajte prijaviti več kot dvakrat, saj bo Apple zaklenil vaš račun in ga zamrznil za približno 24 ur (v tem času do svojega ID-ja Apple ne morete dostopati niti s pravilno geslom). Če se pri prvem in drugem poskusu niste mogli prijaviti in niste prepričani, da je bilo pravilno geslo, toplo priporočamo, da ne poskusite tretjič - bolje ponastavite geslo.

[Nazaj na kazalo]

Kako ponastaviti onemogočen ali zaklenjen Apple ID?

Apple prikaže številna sporočila, katerih pomen je v bistvu enak. Po neuspešnem poskusu je lahko sporočilo:

  • 'Ta Apple ID je iz varnostnih razlogov onemogočen.'
  • 'Ne morete se prijaviti, ker je bil vaš račun iz varnostnih razlogov onemogočen.'
  • 'Ta ID Apple je iz varnostnih razlogov zaklenjen.'

Če vidite katero od teh sporočil in preden začnete obnoviti ali ponastaviti svoje geslo, se prepričajte, da poznate ime, priimek in e-poštni naslov, uporabljen pri prijavi za Apple ID.

Najpogostejši način ponastavitve računa Apple ID je uporaba spletnega brskalnika v katerem koli računalniku ali napravi, ki lahko odpre namizje. Najprej odprto iForgot stran razvil Apple. Izpolnite podrobnosti računa Apple ID in kliknite Nadaljuj. Z upoštevanjem navodil na zaslonu boste morali izbrati način ponastavitve Apple ID-ja. To je odvisno od razpoložljivih informacij: lahko se odločite za prejemanje e-pošte ali odgovor na varnostna vprašanja. Če izberete varnostna vprašanja, sledite navodilom na zaslonu za ponastavitev gesla. Za e-poštno možnost sledite spodnjim navodilom.

izberite metodo

Po kliku na nadaljevanje v svojem e-poštnem sporočilu poiščite nedavno e-poštno sporočilo Apple. V e-poštnem sporočilu kliknite gumb Ponastavi zdaj.

ponastavitev e-pošte

Nato boste morali vnesti novo geslo. Prepričajte se, da se vaše staro geslo ne ujema z novim, in kliknite Ponastavi geslo. Apple bo ponastavil vaše geslo in vaš račun Apple ID bi moral biti zdaj dostopen. Ne pozabite se znova prijaviti z novim geslom v vseh svojih napravah, saj samodejne posodobitve ne bodo več delovale v napravah s starim geslom.

novo geslo

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite svoj Apple ID s pomočjo produkcije Apple.

Ponastavite račun z iPhoneom ali iDevice.

Če imate zaupanja vredno iDevice, odprite Preferences in nato Apple Profile. Izberite Geslo in varnost ter izberite Spremeni geslo. (Če uporabljate iOs 10.2 ali starejšo različico, tapnite iCloud in nato svoje ime.) Za posodobitev gesla sledite navodilom na zaslonu.

Ihr Computer versucht, einen DNS-Server zu verwenden, der falsch ist oder nicht existiert

ios-pozabi

Ponastavite svoj račun s sistemom Mac

Pomaknite se do Apple Menu in nato izberite System Preferences. V naslednjem oknu izberite iCloud in nato Podrobnosti računa. V naslednjem oknu izberite Varnost in kliknite Ponastavi geslo. Če želite ponastaviti geslo za Apple ID, vnesite geslo za odklepanje računalnika Mac.

Seite im nicht ausgelagerten Bereich windows 10

icloud-reset

Ne morete dostopati do svoje zaupanja vredne naprave?

Da bi to rešili, lahko uporabite iPhone ali iDevice prijatelja ali družinskega člana. Zaženite aplikacijo Find My iPhone. Če se prikaže zaslon za prijavo, tapnite Pozabljen Apple ID ali geslo in sledite navodilom na zaslonu. Če se zaslon za prijavo ne prikaže, kliknite odjava. Ko je račun odjavljen, tapnite Pozabil Apple ID ali geslo in sledite navodilom na zaslonu.

[Nazaj na kazalo]

Če uporabljate preverjanje v dveh korakih

Če je omogočeno preverjanje v dveh korakih, Apple zahteva, da potrdite svojo identiteto tako, da si zabeležite obnovitveni ključ. Ko ste omogočili dvostopenjsko preverjanje, bo prikazan 14-mestni obnovitveni ključ (z navodili za tiskanje in shranjevanje na varnem mestu). Če želite obnoviti svoj Apple ID, morate prijaviti ta ključ. Opomba: Če ste trajno izgubili obnovitveni ključ (ali dostop do njega), gesla ne morete spremeniti.

Kako obnoviti Apple ID in geslo s preverjanjem v dveh korakih?

Vstopite na obnovitveno stran (prikazano zgoraj) in zapišite svoj Apple ID. Izberite možnost ponastavitve gesla. Nato vnesite obnovitveni ključ za dvostopenjsko preverjanje in izberite eno od svojih zaupanja vrednih naprav, do katere lahko dostopate. Apple bo tej napravi poslal potrditveno kodo. Zapišite kodo in nato nastavite novo geslo. Na koncu kliknite Ponastavi geslo. Po ponastavitvi gesla se prijavite v vse svoje naprave z uporabo Apple ID-ja, saj so ob spremembi gesla vse samodejne posodobitve onemogočene.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti, da je vaš Apple ID blokiran:

[Nazaj na vrh]