Vaš Apple ID je onemogočen! POP-UP prevara

Kako se znebiti svojega Apple ID je onemogočen! POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti 'Vaš jabolčni ID je onemogočen!' iz Maca?

Kaj je »Vaš ID jabolka je onemogočen!«?

'Vaš jabolčni ID je onemogočen!' je ime prevare s tehnično podporo, ki se uporablja za krajo računov Apple ID uporabnikov. Prevaranti to prevaro promovirajo prek zavajajočega, neuradnega spletnega mesta, preoblečenega v legitimno Appleovo spletno stran. Običajno obiskovalci tega spletnega mesta ne odprejo namerno - k njemu jih prisilijo potencialno neželene aplikacije (PUA), nameščene v njihovih sistemih. Te aplikacije uporabnike pogosto hranijo z vsiljivimi oglasi in zbirajo podrobnosti, povezane z brskanjem.

Vaš ID za jabolko je onemogočen! prevaraKot smo že omenili, prevaranti, ki so oblikovali 'Vaš ID jabolka je onemogočen!' prevare uporabljajo za krajo računov Apple ID. Zavajajoče spletno mesto navaja, da je iPhone obiskovalca blokiran, saj je zaznal nekaj 'nezakonitih dejavnosti'. Navaja tudi, da je uporabnikov Apple ID onemogočen. Če jo želite odblokirati, ljudi pozivajo, naj se obrnejo na »Apple Support« (prevarante) prek » +1 (844) -357-0777 'številka. Če se obrnete, bodo zahtevali podatke o računu Apple ID, na primer uporabnikov e-poštni naslov in geslo. Z ukradenimi računi lahko kupujete glasbo, programe in dostopate do e-pošte iCloud. Na ta način lahko prevaranti žrtvam povzročijo finančno izgubo in zasebnost. Iz teh razlogov ne zaupajte neuradnim spletnim mestom in, kar je še pomembneje, prevarantom ne posredujte osebnih podatkov. Če je brskalnik odprl to ali drugo podobno prevaro, jo prezrite in zaprite spletno mesto. Če ga iz nekega razloga ni mogoče zapreti na običajen način, zaključite celoten postopek brskalnika s programom Activity Monitor. Upoštevajte, da zaprte seje brskanja ne smete obnoviti ob naslednjem odpiranju brskalnika, saj bo to znova odprlo spletno mesto s prevarami.

Nameščeni PUA ponavadi odpirajo dvomljiva spletna mesta - strani, povezane z različnimi prevarami. Pogosto zbirajo informacije o uporabniškem sistemu, vključno z URL-ji spletnih mest, ki jih obiskujejo, naslovi IP, geolokacije, vnesene iskalne poizvedbe itd. Nekateri PUA-ji lahko beležijo tudi osebne podatke. Razvijalci teh aplikacij podatke delijo s tretjimi osebami, ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Če je nameščena aplikacija te vrste, lahko prikazuje vsiljive oglase, kot so kuponi, pojavni oglasi, pasice, ankete in drugi neželeni oglasi. Ko jih kliknete, prenesejo / namestijo potencialno zlonamerne aplikacije ali preprosto odprejo druga nezaupljiva spletna mesta, vključno s stranmi, ki promovirajo prevare s tehnično podporo.

Povzetek grožnje:
Ime 'Vaš jabolčni ID je onemogočen!' virus
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac.
Lažna trditev Kriminalci se pretvarjajo, da so Apple-ovi pooblaščeni tehniki, in trdijo, da je bila uporabnikova naprava blokirana. Prav tako spodbujajo uporabnike, da jih nemudoma stopijo v stik prek navedene telefonske številke.
Telefonska številka tehnične podpore scammer +1 (844) -357-0777
Sorodne domene iosm.s3-website.ca-central-1.amazonaws [.] com
Vročanje naslova IP (iosm.s3-website.ca-central-1.amazonaws [.] Com) 52.95.147.3
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Obstaja veliko spletnih strani s tehnično podporo (in drugimi) o prevarah. Nekaj ​​primerov je apple.com-mac-booster [.] v živo , apple.com-hitro [.] v živo , in macos-online-security-check [.] com . Običajno se uporabljajo za prevaro ljudi, da vzpostavijo stik z goljufi, ki poskušajo pridobiti osebne podatke ali spodbujajo uporabnike k plačilu programske opreme ali storitev ali pa jih preprosto prevarajo, da prenesejo neželeno programsko opremo. Ta spletna mesta za prevare uporabljajo zavajajoče metode, prikazujejo ponarejena opozorila o virusih / napakah, obveščajo obiskovalce o blokiranih računih / računalnikih itd. Nobenemu od teh spletnih mest ali PUA ne bi smeli zaupati. PUA-ji so predstavljeni kot zakoniti, vendar pogosto vodijo do neželenih prenosov in preusmeritev ter povzročajo težave v zvezi z varnostjo brskanja, zasebnostjo itd.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Večina jih je nameščenih z brezplačno programsko opremo ali prek vsiljivih oglasov, ki jih kliknete. V prvem primeru se namestijo, ko ljudje po najhitrejši poti naložijo ali namestijo programe - ti lahko vsebujejo neželene aplikacije, ki so vključene v namestitev. Združevanje je zavajajoča trženjska metoda, s katero razvijalci prevarajo ljudi, da prenesejo / namestijo PUA-je. Skrivajo informacije v zvezi z vključitvijo (združevanjem) PUA-jev v 'Custom', 'Advanced' in druge podobne nastavitve nastavitev programske opreme. Ljudje povzročijo neželene prenose in namestitve, če te nastavitve pustijo nespremenjene. To težavo povzročajo tudi s klikom vsiljivih oglasov - po kliku lahko nekateri zaženejo skripte, namenjene zagonu postopkov prenosa / namestitve neželenih aplikacij.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Previdno prenesite in namestite programsko opremo. Preučite vsako potrditveno polje in nastavitve »Po meri« ali »Napredno« v nastavitvah za prenos / namestitev. Prekličite izbiro ponudb za prenos ali namestitev neželenih aplikacij. Izogibajte se prenašanju aplikacij z uporabo neodvisnih prenosnikov, omrežij Peer-to-Peer, neuradnih spletnih mest itd. Najboljši način za prenos je uporaba uradnih spletnih mest. Upoštevajte, da vsiljivi oglasi (zlasti kadar so prikazani na dvomljivih spletnih mestih) preusmerijo uporabnike na nezaupljive ali celo zlonamerne spletne strani. Če se preusmeritve na dvomljiva spletna mesta dogajajo redno ali se na vsaki odprti strani pojavijo vsiljivi oglasi, preverite sumljive / neželene razširitve, vtičnike in dodatke v spletnem brskalniku ter programe, nameščene v operacijskem sistemu. Takoj odstranite / odstranite neželene vnose. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v razdelku 'Vaš ID jabolka je onemogočen!' prevara s tehnično podporo:

Obrnite se na podporo
Vaš iPhone je bil zaklenjen zaradi zaznane nezakonite dejavnosti. Vaš ID za jabolko je onemogočen! Takoj pokličite Apple Support +1 (844) -357-0777, da jo odklenete!

Videz 'Vaš ID jabolka je onemogočen!' prevara (GIF):

Videz vašega ID-ja za jabolko je onemogočen! prevara (GIF)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite 'vaš jabolčni ID je onemogočen!' datoteke in mape, povezane z virusom:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

Ubuntu auf externer Festplatte

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

'Vaš jabolčni ID je onemogočen!' odstranjevanje virusa iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite 'vaš jabolčni ID je onemogočen!' razširitve Safari, povezane z virusom:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite 'vaš jabolčni ID je onemogočen!' Mozilla Firefox dodatki, povezani z virusi:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite 'vaš jabolčni ID je onemogočen!' dodatki za Google Chrome, povezani z virusi:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .