Vaš računalnik je bil okužen z virusno prevaro

Kako odstraniti računalnik, ki ga je okužila prevara z virusi - navodila za odstranjevanje virusov

Vaš računalnik je bil okužen z navodili za odstranjevanje virusov

Kaj je vaš računalnik okužen z virusom?

'Vaš računalnik je okužen z virusom' je zavajajoče pojavno okno, ki trdi, da je računalnik okužen. To pojavno okno prikaže zlonamerno spletno mesto, ki ga uporabniki pogosto nehote obiščejo - preusmerijo jih potencialno neželeni programi (PUP). Zavedajte se, da se PUP infiltrirajo v sisteme brez soglasja uporabnikov. Poleg tega, da povzročajo neželene preusmeritve, ponujajo vsiljive spletne oglase in nenehno beležijo različne informacije v zvezi z dejavnostjo brskanja po internetu.

Vaš računalnik je bil okužen z virusno programsko opremoNapaka »Vaš računalnik je okužen z virusom« navaja, da je bil sistem okužen in da je treba zlonamerno programsko opremo takoj odstraniti tako, da se po telefonski številki obrnete na pooblaščene tehnike (« 08000868518 '). Uporabnike naj bi nato vodili skozi postopek odstranitve. Zavedajte pa se, da je sporočilo o napaki »Vaš računalnik okužen z virusom« ponarejeno - zgolj poskus prevare žrtev, da pokličejo in plačajo za storitve, ki niso potrebne. Zato nikoli ne poskušajte stopiti v stik s temi ljudmi. To napako lahko odstranite tako, da preprosto zaprete spletni brskalnik. Zavedajte se, da mladiči uporabljajo 'virtualni sloj' za prikazovanje pojavnih oglasov, kuponov, pasic in drugih podobnih oglasov. Navidezna plast omogoča namestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato prikazani oglasi pogosto skrivajo osnovno spletno vsebino in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja po spletu. Poleg tega nekatera vodijo do zlonamernih spletnih mest in celo nenamerni kliki lahko povzročijo okužbe z zlonamerno programsko opremo ali z visokim tveganjem. Druga slabost je sledenje informacijam. Potencialno neželeni programi nenehno zbirajo obiskane URL-je spletnih mest, ogledane strani, poizvedbe, vnesene v iskalnike, naslove internetnih protokolov (IP), geolokacije in druge podobne informacije. Zbrani podatki lahko vsebujejo osebne podatke, ki jih razvijalci delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki ustvarjajo prihodek z zlorabo zasebnih podatkov. Prisotnost aplikacij za sledenje informacij v vašem sistemu lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Vse PUP-ove je treba takoj odstraniti.

entpacken .zip linux

Obstaja na desetine lažnih sporočil o napakah, podobnih 'Vaš računalnik je okužen z virusom'. Seznam primerov vključuje (vendar ni omejen na) KRITIČNO OPOZORILO Z OKN , Ne zaženite računalnika , Vaš sistem je lahko okužen , in Microsoftovo opozorilo . Vsi trdijo, da je bil sistem na določene načine poškodovan, vendar so, tako kot pri 'Vaš računalnik okužen z virusom', tudi te napake namenjene samo temu, da žrtve prevarajo, da pokličejo. Potencialno neželeni programi imajo enak namen - ustvarjati prihodek za razvijalce. Z ponujanjem različnih tako imenovanih 'uporabnih funkcij' skušajo mladiči ustvariti vtis legitimnosti, vendar te aplikacije za običajne uporabnike ne pomenijo nobene vrednosti. Povzročajo neželene preusmeritve brskalnika, prikazujejo vsiljive spletne oglase in nenehno sledijo osebnim podatkom.

Kako se je adware namestil v moj računalnik?

Mladiči se distribuirajo z varljivo trženjsko metodo, imenovano »združevanje« - prikrita namestitev programov drugih proizvajalcev z običajno programsko opremo. Uporabniki pogosto namestijo PUP nenamerno, brez njihovega soglasja, saj pogosto pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo večino korakov. Paketi programov so skriti v nastavitvah »Po meri / Napredno« teh postopkov, zato lahko preskočitev tega razdelka povzroči nenamerno namestitev lopov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Obstajata dva preprosta koraka, da preprečite to situacijo. Najprej natančno analizirajte vsak korak prenosa / namestitve z uporabo nastavitev »Po meri« ali »Napredno«. Drugič, zavrnite ponudbe za prenos / namestitev dodatnih aplikacij in zavrnitev že vključenih programov. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Posnetek zaslona »Vaš računalnik se je okužil z virusom« (GIF):

Vaš računalnik je bil okužen z virusom GIF

Besedilo je predstavljeno v Vaš računalnik je okužen z virusom 'pop-up:

POMEMBNO VARNOSTNO OPOZORILO IZ OKN: VAŠ RAČUNALNIK JE OŽIVEN Z VIRUSOM
Windows je zaznal nekaj sumljivih dejavnosti z vašega naslova IP. Nekateri virusi in vohunska programska oprema so povzročili kršitev varnosti na vašem omrežju. Takoj nas pokličite na brezplačno telefonsko številko, da vas bodo naši inženirji po postopku popeljali po telefonu. Takoj pokličite Microsoft na našo brezplačno telefonsko številko 08000868518 za tehnično pomoč.
Microsoftov brezplačni 08000868518
Ne uporabljajte nobene internetne storitve, da se izognete kraji identitete.
PROSIMO, DA NE IZKLJUČITE ALI ZNAMESTITE RAČUNALNIKA. TO VODI DO IZGUBE PODATKOV IN NESPEŠNOSTI OBRATOVALNEGA SISTEMA, NEGA NEMOJ ZAŽIVITVENE SITUACIJE, KI REZULTATI POPOLNO IZGUBO PODATKOV.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Vaš računalnik je bil okužen z virusno adware odstranitev prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje računalnika z virusi iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje računalnika z virusnimi oglasi iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem pojavnega okna »računalnik je okužen z virusom«, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranitev računalnika je bila okužena z virusi iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

2. korak odstranjevanja računalnika z virusi iz brskalnika Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem pojavnega okna »računalnik je okužen z virusom«, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje računalnika je bilo okuženo z virusi iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

Pokémon Go konnte keine Spieldaten von Servern abrufen

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje računalnika je bilo okuženo z virusnimi oglasi iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave s pojavnim odstranjevanjem 'vaš računalnik je okužen z virusom', lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Musik vom iphone auf itunes verschieben

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem pojavnega okna »računalnik je okužen z virusom«, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate med poskusom odstranitve pojavnega okna »računalnik je okužen z virusom«, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o pojavnem oknu »Vaš računalnik je okužen z virusom« ali je to odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.