'Vaš računalnik je zaklenjen!' Screenlocker

Kako odstraniti 'Vaš računalnik je zaklenjen!' Screenlocker - koraki za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

'Vaš računalnik je zaklenjen!' vodnik za odstranjevanje virusov

Kaj je »Vaš računalnik je zaklenjen!«?

'Vaš računalnik je zaklenjen!' je zlonamerna programska oprema, ki zaklene zaslon računalnika in prikaže lažno sporočilo o napaki. Prvič ga je odkril Jiri Kropac in navaja, da je bil sistem okužen, zato se morajo žrtve za rešitev težave obrniti na 'Microsoftove tehnike'. Vendar se zavedajte, da je napis 'Vaš računalnik zaklenjen!' sporočilo o napaki je ponarejeno. Raziskave kažejo, da se ta zlonamerna programska oprema pogosto distribuira prek potencialno neželenih programov (PUP), ki ponujajo vsiljive spletne oglase in sledijo osebnim podatki.

Vaš računalnik je zaklenjen! prevaraPrikaže se sporočilo »Vaš računalnik je zaklenjen!« Napaka navaja, da je bil računalnik zaklenjen zaradi različnih okužb. V sporočilu je razvidno, da so samo 'Microsoftovi tehniki' sposobni rešiti težavo, žrtve pa se morajo z njimi obrniti s priloženim kontaktnim gumbom. Nato naj bi bila na voljo koda za odklepanje sistema. To je prevara. 'Vaš računalnik je zaklenjen!' je ponaredek. Zločinci poskušajo prestrašiti žrtve in jih pretentati, da se obrnejo na tehnike in plačajo za nepotrebne storitve. Te napake bi morali prezreti. Omenjeni PUP-i prikazujejo oglase z uporabo 'navideznega sloja' (orodje, ki omogoča umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto). Zato oglasi pogosto prikrivajo osnovno spletno vsebino in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega nekateri vodijo do zlonamernih spletnih mest - tudi naključni kliki lahko povzročijo različne računalniške okužbe. Mladiči zbirajo tudi različne informacije o dejavnosti brskanja po spletu, vključno z naslovi IP, iskalnimi poizvedbami, obiskanimi spletnimi mesti, ogledanimi stranmi, geolokacijami, dejavnostjo miške in tipkovnice itd. Te informacije lahko vsebujejo osebne podatke, ki jih delijo s tretjimi osebami, ki zlorabljajo zasebno podatke za ustvarjanje prihodka. Zato lahko sledenje podatkov povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Takoj odstranite vse mladičke.

Raziskave kažejo, da je 'Vaš računalnik zaklenjen!' deli veliko podobnosti z drugimi prevarantskimi napakami, kot je Poškodovana varnost požarnega zidu Windows , Ta uporabnik je onemogočen , Imate virus ZEUS in mnogi drugi. Vsi trdijo, da v sistemu manjkajo datoteke, so okužene ali poškodovane, vendar, kot je navedeno zgoraj, so te trditve napačne. Lažne napake, na primer »Vaš računalnik je zaklenjen!« so namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce. Niso pristni in nikoli jim ne smete verjeti. Potencialno neželeni programi (ki se uporabljajo za razmnoževanje teh virusov) pogosto vdrejo v sistem med namestitvijo različne programske opreme. Ta zavajajoča metoda trženja se imenuje združevanje. Razvijalci vedo, da večina uporabnikov pohiti s postopki prenosa / namestitve in preskoči večino korakov. Zato so združeni programi skriti v nastavitvah 'Po meri / Napredno'. Če preskočite ta razdelek, pogosto pride do nenamerne namestitve lažnih programov.

'Vaš računalnik je zaklenjen!' obvestilo o napaki:

Vaš računalnik je zaklenjen. A brez skrbi, datoteke se ne bodo nikoli izbrisale. Računalnik je zaklenjen, ker ima viruse. Če želite kodo, se obrnite na najbližjega Microsoftovega tehnika. Razlog: V računalniku je bila zaznana nenavadna dejavnost. Vaš računalnik je morda ogrožen, zato je računalnik zaklenjen. Kliknite gumb, da se obrnete na najbližjega Microsoftovega tehnika. Kliknite gumb, da se obrnete nanj.

So ändern Sie das Betriebssystem eines Android-Telefons

Posnetek zaslona pojavnega okna, ki se prikaže po vnosu 'kode za odklepanje' ( 01548764GHEZG784 ):

Pojavno okno vašega računalnika je zaklenjeno

Besedilo, predstavljeno v tem pojavnem oknu:

Kako odstraniti »Vaš računalnik je zaklenjen«
Virus je ustvaril Soren805
Če ga želite odstraniti, pritisnite OK.
Virus onemogoči Alt + F4, CTRL + ALT + DEl in ubije explorer.exe.
Navodila:
1. Pojdite v meni Start
2. Pojdite na Vsi programi
3. Pojdite na Startup
4. Odstranite datoteko z imenom Sec.exe
Če pritisnete OK, bo vaš računalnik zdaj prešel na Normal (Omogoči upravitelj opravil) itd ...
OPOZORILO O ODGOVORNOSTI: NE KLIČITE ŠTEVILKE, TO JE LAŽNA ŠTEVILKA !!!!!

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

'Vaš računalnik je zaklenjen!' odstranjevanje virusa:

Korak 1

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med zagonom računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option, nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8: Pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno, v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meni »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite 'Nastavitve zagona'. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite »5« za zagon v varnem načinu z omrežnim pozivom.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

2. korak

Prijavite se v račun, okužen z 'Vaš računalnik je zaklenjen!' virus. Zaženite internetni brskalnik in prenesite zakonit protivohunski program. Posodobite protivohunsko programsko opremo in zaženite popolno skeniranje sistema. Odstranite vse zaznane vnose.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.


Če računalnika ne morete zagnati v varnem načinu z omrežjem, poskusite obnoviti sistem.

Videoposnetek, kako odstraniti viruse z uporabo 'Varnega načina z ukaznim pozivom' in 'Obnovitve sistema':

1.Med zagonom računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Options (Napredne možnosti Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Command Prompt in pritisnite ENTER.

Zaženite računalnik v varnem načinu z ukaznim pozivom

2. Ko se naloži način ukaznega poziva, vnesite naslednjo vrstico: cd obnovitev in pritisnite ENTER.

obnovitev sistema z uporabo ukaznega poziva

3. Nato vnesite to vrstico: rstrui.exe in pritisnite ENTER.

obnovitev sistema z ukaznim pozivom rstrui.exe

4. V odprtem oknu kliknite 'Naprej'.

obnoviti sistemske datoteke in nastavitve

5. Izberite eno od razpoložljivih obnovitvenih točk in kliknite »Naprej« (s tem se bo računalniški sistem obnovil na prejšnji čas in datum pred virusom »Vaš računalnik je zaklenjen!«).

izberite obnovitveno točko

wie man safesear.ch aus google chrome entfernt

6. V odprtem oknu kliknite 'Da'.

zaženite obnovitev sistema

7. Po obnovitvi računalnika na prejšnji datum prenesite in optično preberite računalnik z priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme da odstranite morebitne ostanke 'Vaš računalnik je zaklenjen!' virus.

Če računalnika ne morete zagnati v varnem načinu z omrežjem (ali z ukaznim pozivom), zaženite računalnik z reševalnim diskom. Nekateri virusi onemogočijo varni način, zaradi česar je njegovo odstranjevanje zapleteno. Za ta korak potrebujete dostop do drugega računalnika. Po odstranitvi 'Vaš računalnik je zaklenjen!' virusa iz računalnika, znova zaženite računalnik in ga optično preberite z zakonito protivohunsko programsko opremo, da odstranite morebitne ostanke te varnostne okužbe.

Druga orodja, za katera je znano, da odstranijo to prevaro: