Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan z navodili za odstranitev

Kaj je vaš trdi disk bo izbrisan?

'Vaš trdi disk bo izbrisan' je lažno pojavno sporočilo o napaki, ki je enako Imate virus ZEUS in Imate virus ALUREON . To napako prikaže zlonamerno spletno mesto, ki ga uporabniki pogosto obiščejo nenamerno - preusmerijo jih različni potencialno neželeni programi (PUP). Raziskave kažejo, da se ti programi med namestitvijo druge programske opreme prikradejo v sisteme (metoda združevanja). Poleg tega, da povzročajo neželene preusmeritve, prav tako ponujajo vsiljive oglase in zbirajo različne informacije o uporabnikih / sistemih.

Vaš trdi disk bo izbrisan adwareV sporočilu o napaki »Vaš trdi disk bo izbrisan« je navedeno, da je bil sistem okužen z zlonamerno programsko opremo z visokim tveganjem, zato bodo vsi podatki v nekaj minutah izbrisani (prej omenjeno spletno mesto vsebuje časovnik). Zato morajo uporabniki okužbo takoj odpraviti tako, da se po telefonski številki obrnejo na tehnično podporo (' + 1-877-244-0727 '). Uporabnike naj bi nato vodili skozi postopek odstranitve. Upoštevajte pa, da je napaka »Vaš trdi disk bo izbrisan« ponarejena - okužbe ni. Kriminalci zgolj skušajo prestrašiti žrtve, da bi poklicali in plačali za storitve, ki niso potrebne. Potencialno neželeni programi uporabljajo 'virtualni sloj' za ustvarjanje pojavnih oken, kuponov, pasic in drugih podobnih oglasov. To omogoča umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Oglasi pogosto skrivajo osnovno vsebino obiskanih spletnih mest in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja po spletu. Poleg tega pogosto preusmerijo na zlonamerna spletna mesta - tudi naključni kliki lahko povzročijo visoko tvegano okužbo z oglaševalsko ali zlonamerno programsko opremo. Poleg tega potencialno neželeni programi nenehno zbirajo naslove internetnega protokola (IP), ponudnike internetnih storitev (ISP), geolokacije, obiskana spletna mesta, ogledane strani, iskalne poizvedbe, aktivnost miške / tipkovnice in druge podobne informacije, ki lahko vsebujejo osebne podatke. Podatki se delijo s tretjimi osebami, ki ustvarjajo prihodek z zlorabo osebnih podatkov. Prisotnost aplikacij za sledenje podatkov lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Vse potencialno neželene programe je treba takoj odstraniti.

Obstaja na desetine lažnih sporočil o napakah, podobnih 'Vaš trdi disk bo izbrisan'. Vsi trdijo, da je sistem okužen, manjkajoče datoteke ali poškodovan na druge podobne načine - ta sporočila so namenjena le ustvarjanju prihodka za razvijalce in jim nikoli ne bi smeli zaupati. Potencialno neželeni programi imajo enak namen - s tem, da uporabnikom ponujajo različne 'uporabne funkcije', skušajo mladiči ustvariti vtis legitimnosti, vendar pa ne dajejo kakršno koli vrednost za običajne uporabnike, povzročajo neželene preusmeritve, prikazujejo vsiljive spletne oglase in zbirajo različne informacije o uporabniku / sistemu.

Kako je nameščen adware v mojem računalniku?

Kiber kriminalci množijo potencialno neželene programe z zavajajočo tržno metodo, imenovano 'združevanje' - prikrita namestitev programske opreme tretjih oseb z običajnimi (običajno brezplačnimi) aplikacijami. Razvijalci se zavedajo, da uporabniki pogosto pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo korake. Zato so potencialno neželeni programi skriti v nastavitvah »Po meri / Napredno« teh procesov. S preskočitvijo tega razdelka uporabniki svoje sisteme pogosto izpostavijo tveganju za različne okužbe in ogrozijo svojo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da preprečite pronicanje sistema s strani PUP-ov, bodite previdni med postopki prenosa in namestitve. Izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in natančno analizirajte vsak korak. Poleg tega zavrnite ponudbe za prenos / namestitev dodatnih aplikacij in prekličite že vključene programe. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu »Vaš trdi disk bo izbrisan«:

OPOZORILO! Vaš trdi disk bo izbrisan, če zaprete to stran. Imate virus ZEUS! Pokličite tehnično podporo zdaj! Pokličite brezplačno: + 1-877-244-0727 Če želite ustaviti ta postopek

Posnetek zaslona zlonamernega spletnega mesta, ki prikazuje napako »Vaš trdi disk bo izbrisan« (GIF):

vaš trdi disk je izbrisal prevaro gif

Kostenloses Terminal windows 10

Besedilo, predstavljeno na zlonamernem spletnem mestu:

0x000314CE VIRUS ODKRIVEN BREZ PREKLICA DELOVANJA PEDINGA Varnost trdega diska Delte Začetek - ZA PRENEHANJE Brisanja trdega diska Pokličite: + 1-877-244-0727 KODA NAPAK: 0x000314CE Obrnite se na tehnično podporo Brezplačno: + 1-877-244-0727 Takoj odpravite težave in preprečite izgubo podatkov

Druga različica prevare 'Vaš trdi disk bo izbrisan':

vaš trdi disk bo izbrisan

Besedilo, predstavljeno v tej različici:

OPOZORILO!
Če zaprete to stran, bo vaš trdi disk izbrisan. Imate virus ZEUS! Pokličite podporo zdaj! Brez klicev: + 1-888-659-1333 Če želite ustaviti ta postopek.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Vaš trdi disk bo z nadzorne plošče odstranjen iz oglaševalske programske opreme

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

So werden Sie anderen Speicher auf dem Macbook los

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje trdega diska bo izbrisano iz 1. koraka programa Internet Explorer

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje trdega diska bo izbrisano iz 2. koraka programa Internet Explorer(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'trdi disk bo izbrisan', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranitev trdega diska bo izbrisana iz 1. brskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranitev trdega diska bo izbrisana iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'trdi disk bo izbrisan', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje trdega diska bo izbrisano iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranitev trdega diska bodo izbrisani oglasi iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa 'trdi disk bo izbrisan', lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

Die Aktion kann nicht abgeschlossen werden, da die Datei geöffnet ist in

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

Die besten Linux-Distributionen für Anfänger
internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'trdi disk bo izbrisan', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa 'trdi disk bo izbrisan' iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu 'vaš trdi disk bo izbrisan' ali njegovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.