Vaš Mac je okužen s prevarami virusov s pojavnimi oglasi (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s prevarami z virusom Popup Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti vaš Mac, okužen s pojavnim virusom adware iz Mac?

Kaj je vaš Mac okužen z virusom popup adware?

'Vaš Mac je okužen z virusom popup adware' je še ena lažna napaka, podobna AppleCare in garancija , OPOZORILO! OS MAC je okužen , Apple Support Center - Pozor !! in mnogi drugi. To sporočilo o napaki je namenjeno uporabnikom MacOS-a, prikaže pa ga zlonamerno spletno mesto, ki ga uporabniki pogosto obiščejo nehote - preusmerijo jih potencialno neželeni programi (PUP). Raziskave kažejo, da se ti programi infiltrirajo v sisteme brez soglasja uporabnikov, zlorabljajo sistemske vire, prikazujejo zlonamerne oglase in beležijo različne informacije o uporabniškem sistemu.

Vaš Mac je okužen s prevarami Popup Adware VirusTa napaka trdi, da zazna prekomerno število oglasov zaradi možne računalniške okužbe: zlonamerno programsko opremo je treba takoj odpraviti, zato se morajo uporabniki obrniti na tehnično podporo Apple prek telefonske številke (' 1-844-406-0388 '). Žrtev naj bi nato vodili skozi postopek odstranjevanja zlonamerne programske opreme. Upoštevajte, da to zlonamerno spletno mesto vsebuje tudi lažni 'klepet v živo', ki naj bi uporabnikom omogočil dostop do iste storitve tehnične podpore. Pravzaprav je 'Vaš Mac okužen s pojavnim virusom adware' prevara. Ta napaka je ponarejena in nima nič skupnega z Appleom. Kiber kriminalci želijo ustvariti prihodek s prodajo svojih storitev (ki sploh niso potrebne, ker zlonamerna programska oprema ne obstaja) nič hudega slutečim uporabnikom. Poleg tega kiber kriminalci poskušajo pridobiti oddaljen dostop do računalnikov uporabnikov, da bi spremenili sistemske nastavitve in / ali namestili zlonamerno programsko opremo. Kriminalci nato trdijo, da 'odkrijejo' nadaljnja vprašanja in jim nudijo pomoč za doplačilo. Zaradi tega prezrite napako »Vaš Mac je okužen z virusom popup adware« in nikoli ne poskušajte poklicati zgoraj omenjene telefonske številke. To napako lahko odpravite preprosto tako, da zaprete spletni brskalnik ali znova zaženete sistem.

Zavedajte se, da nekateri potencialno neželeni programi in zlonamerna spletna mesta znatno zmanjšajo delovanje sistema z zlorabo virov za pridobivanje kriptovalut ali izvajanje drugih neželenih procesov brez dovoljenja. Kar zadeva potencialno neželene programe, bodo verjetno ustvarili različne oglase z 'napačnim oglaševanjem', kot so pasice, pojavna okna, kuponi itd. Prikažejo se z različnimi orodji, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato prikazani oglasi pogosto skrivajo osnovno vsebino spletnega mesta in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja po spletu. Poleg tega oglasi z 'napačnim oglaševanjem' običajno vodijo do zlonamernih spletnih mest in v nekaterih primerih izvajajo skripte, ki prenašajo in namestijo zlonamerno programsko opremo ali druge potencialno neželene programe. Če kliknete nanje, lahko povzročite visoko tvegane računalniške okužbe. Poleg tega potencialno neželeni programi nenehno beležijo informacije, ki pogosto vključujejo zasebne podatke. Te informacije se prodajajo tretjim osebam (večinoma za tržne namene). Ta dejanja se izvajajo samo za ustvarjanje prihodka. Zaradi tega je treba potencialno neželene programe takoj odstraniti.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Vaš Mac je okužen z virusom Popup Adware'
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za predvajalnik flash, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Kot je bilo omenjeno zgoraj, 'Vaš Mac je okužen s pojavnim virusom Adware' ima veliko podobnosti z več desetimi lažnimi napakami. Vsi trdijo, da je sistem okužen, manjkajoče datoteke ali je poškodovan na druge podobne načine, vendar so ti zahtevki zgolj poskus strahu in pretentanja žrtev, da pokličejo in plačajo za tehnične storitve, ki niso potrebne. Vsi potencialno neželeni programi so si zelo podobni. S ponujanjem različnih uporabnih funkcij skušajo ti programi ustvariti vtis legitimnosti, njihov edini namen pa je ustvarjati prihodek za razvijalce. PUP-i namesto da bi zagotovili kakršno koli resnično vrednost za običajne uporabnike, neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Kibernetski kriminalci množijo potencialno neželene programe prek zgoraj omenjenih zlonamernih oglasov, skupaj z zavajajočo tržno metodo, imenovano 'združevanje'. Zato se zaradi slabega znanja in neprevidnega vedenja številnih uporabnikov PUP pogosto vdrejo v sisteme brez dovoljenja. 'Bundling' je prikrita namestitev programov tretjih oseb skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci v različnih oddelkih prikrivajo 'združene' aplikacije (običajno nastavitve 'Po meri / Napredno') - teh informacij ne razkrijejo ustrezno. Mnogi uporabniki pohitijo s postopki prenosa / namestitve, preskočijo korake in kliknejo različne oglase. S tem svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite to preprečiti, bodite previdni pri nalaganju / nameščanju programske opreme in brskanju po internetu. Natančno analizirajte vsak korak postopkov prenosa / namestitve, da onemogočite vse dodatno vključene programe. Izogibajte se uporabi orodij za nalaganje / namestitev tretjih oseb, saj se z njimi monetizira s promocijo dvomljivih aplikacij (metoda združevanja). Poleg tega so številni zlonamerni oglasi resnični, vendar jih je mogoče prepoznati po svojih preusmeritvah - večina vodi do iger na srečo, zmenkov za odrasle, pornografije in drugih dvomljivih spletnih mest. Če jih naletite, takoj odstranite vse sumljive aplikacije / vtičnike brskalnika.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu »Vaš Mac je okužen s pojavnim virusom adware« in klepetu v živo:

Podpora Apple
Preusmerjeni ste bili na stran za podporo Apple, ker je vaš Mac okužen z virusom Popup Adware Virus zaradi prenosa iz nezaupljivega vira. Za pomoč in podporo se obrnite na agenta za podporo za klepet.

Spletno mesto, ki prikazuje napako »Vaš Mac je okužen z virusom popup adware«:

Vaš Mac je okužen z napako Popup Adware Virus pri prikazu spletnega mesta

Besedilo, predstavljeno na tej spletni strani:

Dobrodošli v podpori Apple
1-844-406-0388
Tu smo, da vam pomagamo. Pokličite ali klepetajte z nami

Obrnite se na strokovno podporo
Kako vam lahko pomagamo?
Poiščite podporo po telefonu, klepetu ali e-pošti, nastavite popravilo ali se dogovorite za sestanek v Genius Baru.
Pokličite 1-844-406-0388 ali klepetajte z nami

Videz prevare »Vaš Mac je okužen z virusom pojavnih oglasnih programov« (GIF):

Videz

touchpad rechtsklick funktioniert nicht

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti neumne aplikacije, ki s pomočjo kombiniranega čistilca prikažejo pojavno okno »Vaš Mac je okužen s pojavnim virusom adware«:

Odstranjevanje potencialno neželenih programov:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane s PUP, iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane z virusom »vaš mac je okužen z virusom popup adware virus«:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

Entfernen Sie searchinterneat-a.akamaihd.net aus Chrome

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

wie man einem Bild einen transparenten Hintergrund gibt

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje virusa 'Vaš Mac je okužen z virusom popup adware' iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z virusom »popust adware virus«:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z virusom popup adware virus, povezan z virusom Mac:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z virusom »popust adware virus«:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .