Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati

Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati

Kako odpraviti težavo »Vaš računalnik je naletel in mora znova zagnati napako modrega zaslona

Če berete to, ste najverjetneje naleteli na napako modrega zaslona (modri zaslon smrti). Napake na modrem zaslonu se običajno pojavijo po usodni sistemski napaki ali zrušitvi sistema, kar pomeni, da je vaš operacijski sistem Windows dosegel točko, ko ne more več delovati pravilno in varno. Ta modri zaslon preprečuje nadaljnjo uporabo računalnika, da bi se izognili poškodbam, uporabnike obvešča, da je treba sprejeti določene ukrepe, da v prihodnosti preprečite poškodbe računalnika.

Običajno te napake na modrem zaslonu vsebujejo dodatne kode napak, vendar je možno, da boste videli samo obvestilo 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' napaka oz 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati. Pravkar zbiramo nekaj informacij o napakah, nato pa jih bomo znova zagnali. ' Težko je ugotoviti, kaj točno povzroča to težavo, če ni kode napake, ki bi lahko pomagala zmanjšati število možnih vzrokov. Vendar se te napake običajno pojavijo, ko pride do težav s pomnilnikom, poškodovanih sistemskih datotek ali gonilnikov. Drugi razlogi za to 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' lahko izpad električne energije ali okužba z zlonamerno programsko opremo / virusom.Da bi popravili 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati. Pravkar zbiramo nekaj informacij o napakah, nato pa jih bomo znova zagnali. ' napake boste morda morali preveriti sistemske datoteke, posodobiti gonilnike in Windows, zagnati zagonsko popravilo in uporabiti nekatere druge metode. V tem priročniku boste našli več rešitev, ki bi lahko odpravile splošne težave, povezane z napakami na modrem zaslonu, saj ni jasno, zakaj se ta napaka sploh pojavi. Preberite spodnji vodnik in eno za drugo preizkusite naše opisane rešitve, preverite, ali vam katera od njih lahko reši to težavo.

vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Odklopite zunanje naprave

Prva metoda, ki bi lahko popravila 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' Napaka je odklop povezanih zunanjih naprav, morda ena od povezanih zunanjih naprav / zunanjih naprav moti vaš operacijski sistem (v nekaterih primerih to napako povzroča povezani tiskalnik). Odklopite vse zunanje naprave in zunanje naprave ter pustite priključene samo miško in tipkovnico, nato znova zaženite računalnik. Preverite, ali še vedno prejemate 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' napaka. Če se težava reši, to pomeni, da je ena od zunanjih naprav ali zunanjih naprav morda poškodovana ali pokvarjena in povzroča težavo. V tem primeru boste morali zamenjati določeno zunanjo ali zunanjo napravo ali pa je preprosto ne uporabljati in jo odklopiti.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite Windows v varnem načinu

Če te napake ne morete zaobiti in se v sistem Windows ne morete normalno prijaviti, se boste morali zagnati v varnem načinu z omrežjem. Ta korak preskočite le, če lahko Windows normalno zaženete. Če želite izvedeti, kako zagnati Windows v varnem načinu z branjem omrežja ta vodnik in uporabite 'Prekini postopek zagona sistema Windows' metoda, opisana v prej navedeni povezavi. Lahko pa uporabite namestitveni CD / DVD / USB sistema Windows in zaženete sistem Windows v varnem načinu z omrežjem na zaslonu Samodejno popravilo (napredni zagon). Ko ste prijavljeni v sistem Windows, začnite uporabljati spodaj opisane metode.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite zagonsko popravilo

Automatic / Startup Repair je orodje za odpravljanje težav na osnovi diagnostike sistema Windows, ki se običajno uporablja za popravilo operacijskega sistema Windows, ko uporabnikom nekaj prepreči, da bi ga zagnali. Običajno lahko odpravi težave, če je nekaj poškodovanih ali manjkajočih sistemskih datotek in je mogoče, da odpravi 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' napaka. Če ne morete zagnati sistema Windows Start Repair, boste morali uporabiti namestitveni medij Windows na DVD-ju ali USB-ju ali prekiniti postopek zagona. Navodila, kako to storiti, najdete v prej opisani metodi. Če se lahko prijavite v sistem Windows ali ste sistem Windows že zagnali v varnem načinu z omrežjem, vnesite 'obnovitev' v Iskanje in kliknite 'Možnosti obnovitve' rezultat.

zaženite 1. korak popravila zagona

Zdaj kliknite 'Znova zaženi zdaj' pod Naprednim zagonom in Windows se bo znova zagnal.

zaženite korak popravila ob zagonu

Videli boste modri zagonski zaslon Advanced. Uporabite naslednje korake, ali lahko Windows normalno zaženete ali ne (na ta zaslon boste prišli tako, da izvedete korake, potrebne za zagon v varnem načinu). Ko ste v oknu Advanced Startup Window, kliknite 'Odpravljanje težav' .

zaženite 3. korak popravila zagona

Nato kliknite 'Napredne možnosti' .

zaženite 4. korak popravila zagona

Zdaj kliknite 'Popravilo zagona' in Windows bo začel diagnosticirati vaš računalnik. Poglejte, ali je s tem popravljen 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' napaka.

zaženite 5. korak popravila zagona

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek. The 'sfc scannow' Možnost je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc. Če želite zagnati preverjanje sistemskih datotek, morate najprej odpreti povišan ukazni poziv, lahko to storite, če ste normalno zagnali Windows ali v varnem načinu. Vnesite ukaz 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

Zdaj vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter, da ga izvedete. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' napaka še vedno obstaja.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite gonilnike

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne deluje pravilno, če sploh, in povzroči to 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' napaka modrega zaslona. Mogoče je, da je gonilnik zaslona, ​​brezžičnega ali ethernetnega adapterja poškodovan in ga je treba znova namestiti. Če želite znova namestiti vrsto gonilnikov 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

znova namestite gonilnike 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Če želite ugotoviti, ali kateri od prej omenjenih gonilnikov povzroča težavo, jih boste morali odstraniti enega za drugim in znova zagnati računalnik vsakič, ko odstranite en določen gonilnik. Razširite enega od razdelkov omenjene naprave, z desno miškino tipko kliknite napravo in izberite 'Odstrani napravo' .

znova namestite gonilnike 2. korak

Označite 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' potrdite polje vsakič, ko ga vidite in kliknete 'Odstrani' .

znova namestite gonilnike 3. korak

Zdaj znova zaženite računalnik in preverite, ali še vedno prejemate 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' napaka. Če napaka še vedno obstaja, odstranite druge omenjene gonilnike, tako da sledite istim korakom. Ali napaka še vedno obstaja, tudi ko ste odstranili vse gonilnike, jih morate znova namestiti / posodobiti. Ponovno pojdite v Upravitelj naprav, izberite napravo in jo kliknite z desno miškino tipko ter izberite 'Posodobi gonilnik' možnost.

znova namestite gonilnike 4. korak

Linux als root ausführen

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, boste morali ročno poiskati in namestiti gonilnike. Uporaba te možnosti zahteva prenos gonilnika v računalnik ali bliskovni pogon USB, kar je daljši postopek, saj boste morali vse najnovejše gonilnike za vse naprave prenesti ročno, tako da obiščete uradno spletno mesto proizvajalca naprave. Izberite želeno možnost in sledite navodilom.

znova namestite gonilnike 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Nekateri uporabniki so poročali, da so to napako uspešno odpravili s posodobitvijo operacijskega sistema Windows. Znano je, da lahko včasih s preverjanjem najnovejših posodobitev sistema Windows in njihovo namestitvijo rešite veliko različnih težav. Če sistem Windows že nekaj časa ni posodobljen, vam priporočamo, da poskusite ročno preveriti posodobitve in preverite, ali je treba namestiti posodobitve. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' . Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) znova zaženite računalnik in preverite, ali težava še vedno obstaja.

posodobite Windows korak 2

[Nazaj na kazalo]

Odstranite nedavno nameščeno programsko opremo

Možno je, da nekatera nedavno nameščena programska oprema povzroča sistemske konflikte in zato 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' napaka modrega zaslona se je začela pojavljati. Če je bila nameščena neka programska oprema, ki ste jo nedavno namestili, tik preden so se pojavile težave s to napako modrega zaslona, ​​vam priporočamo, da jo poskusite odstraniti. Za to pritisnite tipko Windows + R ali z desno tipko miške kliknite meni Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija. S tem se vam odpre pogovorno okno Zaženi.

odstranite nedavno nameščeno programsko opremo 1. korak

Tip 'appwiz.cpl' in pritisnite Enter na tipkovnici, to se bo začelo 'Programi in lastnosti' okno za vas.

odstranite nedavno nameščeno programsko opremo 2. korak

V odprtem oknu Programi in funkcije poiščite program in ga odstranite z desnim klikom nanj in v spustnem meniju izberite »Odstrani«. Znova zaženite računalnik in preverite, ali še vedno prejemate 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' napaka modrega zaslona.

odstranite nedavno nameščeno programsko opremo v 3. koraku

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene pred 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' Če se začne pojavljati, boste morda težavo odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite polje Run, tako da pritisnete tipko Windows + R in vtipkate 'rstrui.exe' ukaz. Pritisnite Enter, da zaženete obnovitev sistema.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje in mora prikazati več obnovitvenih točk. Izberite obnovitveno točko, ki vam najbolj ustreza (odvisno od ustvarjenega časa itd.), In kliknite 'Naprej'. Izberite obnovitveno točko, kjer težave z napako modrega zaslona še niso bile prisotne.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

To je to, upamo, da je bil ta vodnik koristen in da vam je ena od rešitev pomagala, da se ga znebite 'Vaš računalnik je naletel na težavo in ga je treba znova zagnati' napake in zdaj lahko uporabljate sistem Windows, ne da bi vas motil. Če obstaja metoda, ki je rešila to težavo za vas in ni omenjena v našem priročniku - ne oklevajte in jo delite z nami in drugimi, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti napako »Vaš računalnik je naletel in ga je treba znova zagnati«:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije