Vaš zagonski disk je skoraj poln, kako ga popraviti v Macu?

Vaš zagonski disk je skoraj poln, kako ga popraviti v Macu?

Mac prikazuje opozorilno sporočilo 'Vaš zagonski disk je skoraj poln', kako to popraviti?

Mnogi uporabniki Maca so naleteli na sporočilo, da je njihov zagonski disk skoraj poln. Videz tega sporočila se razlikuje glede na različice operacijskega sistema. Težava se ponavadi pojavi ob izdaji vsake različice operacijskega sistema in ni povezana z napakami strojne ali programske opreme, čeprav se zdi, da gre za opozorilno sporočilo. V sporočilu je navedeno, da ste dosegli omejitev prostega prostora na trdem disku. Mac izda to opozorilo, ker macOS za pravilno delovanje potrebuje vsaj 10% prostega prostora. Poleg tega se bo na trdem disku zmanjkalo prostega prostora, zmogljivost Maca pa se bo znatno zmanjšala in lahko se pojavijo tudi različne napake in napake.

Zato priporočamo, da ne prezrete opozoril o nizki zmogljivosti / prostem prostoru, ki se nanašajo na trdi disk. Na žalost nekateri uporabniki prezrejo ta sporočila in kasneje iščejo informacije o nastalih težavah s svojimi računalniki. Rešitev je čiščenje trdega diska. Obstaja več načinov, s katerimi lahko prihranite prostor, ne da bi izbrisali predstavnostne datoteke ali druge pomembne podatke. Za lažje čiščenje diska je Apple izdal dodatne funkcije z macOS Sierra, povezane z optimizacijo trdega diska. V tem članku opisujemo metode za učinkovito optimizacijo in čiščenje trdega diska Mac.Gimp kann keinen Alphakanal hinzufügen

uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite stanje pomnilnika in ugotovite, kaj zavzema prostor na disku

Najprej preverite stanje shrambe. Poleg tega ta funkcija prikazuje barvni graf, kategoriziran tako, da razkrije dejansko porabo shrambe. Vsaka kategorija je označena z barvo in prikazana je tudi celotna porabljena površina. To vam omogoča, da določite, kje je najbolje začeti čiščenje, in sprostite prostor na disku. Če želite preveriti stanje pomnilnika, v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite logotip Apple in izberite razdelek About This Mac. Ko se prikaže novo okno, izberite zavihek Shranjevanje na vrhu novega pojavnega okna.

shranjevanje-smeti

Najpogostejša kategorija, ki porabi pomemben pomnilnik trdega diska, so varnostne kopije. Če vidite, da ta kategorija prikazuje obsežno porabo pomnilnika, priporočamo, da preverite varnostne kopije datotek, shranjenih na trdem disku računalnika. Pogosto boste na iDevice našli stare, neuporabljene varnostne kopije datotek.

Druga kategorija, ki običajno porabi veliko prostora za shranjevanje, so Dokumenti (v nekaterih različicah razdeljeni na Fotografije, Video posnetke in Prenose). Če vam zmanjkuje prostega prostora, preglejte vsebino teh map. Datoteke s filmi na primer zavzamejo pomemben prostor, odvisno od trajanja in kakovosti slike. Odstranjevanje filmskih datotek, ki jih ne potrebujete več, bo morda pomagalo rešiti težave s kapaciteto.

dokumenti za shranjevanje

Druga kategorija je označena z „Drugo“. Številni uporabniki Maca o tej kategoriji poročajo na različnih forumih za tehnično podporo in sprašujejo, kaj vsebuje in zakaj zaseda veliko prostora za shranjevanje. Kot že ime pove, ta kategorija vsebuje vse datoteke, ki jih ni mogoče enostavno razvrstiti v kategorije. Zato lahko najdete različne dokumente, projektne datoteke iz aplikacij in številne druge vrste datotek. Če ima kategorija Other veliko prostora za shranjevanje v računalniku Mac, sledite podrobnim navodilom, kaj je in kako počistiti kategorijo Drugo .

[Nazaj na kazalo]

mehrere chrome.exe 32 im Taskmanager

Poiščite velike datoteke prek Finderja

Druga uporabna funkcija za učinkovitejše čiščenje pomnilnika so filtri v Finderju. Raziskovalec datotek Mac OS X (imenovan Finder) vključuje funkcijo filtrov, pri čemer lahko najdete veliko različnih možnosti za doseganje natančnejših rezultatov. Če želite najti velike datoteke, najprej zaženite aplikacijo Finder in pritisnite bližnjično tipko na Command in F, da aktivirate Finderjevo funkcijo iskanja. V prvi vrstici izberite možnost Ta Mac. V spodnji vrstici kliknite prvi filter in v spustnem meniju izberite Velikost datoteke. Če te možnosti ne najdete, kliknite Drugo ... Videli boste seznam vseh razpoložljivih iskalnih filtrov. Poiščite Velikost datoteke in omogočite potrditveno polje zraven. Kliknite sekundarni filter in v spustnem meniju izberite 'je večje od možnosti'. Nato vnesite znesek za primerjavo z velikostjo datotek. Zadnja možnost določa digitalne enote. Ko v enem oknu vidite velike predmete, je lažje izbrati, katere so nepotrebne. Lahko jih tudi izbrišete neposredno iz Finderja - preprosto povlecite v smetnjak ali izberite datoteko in jo kliknite z desno miškino tipko ter nato izberite Premakni v smetnjak. Primeri nepotrebnih datotek so lahko datoteke s priponami, kot so .ipa (varnostne kopije aplikacij za iOS), slikovne datoteke diska .dmg in različni arhivi.

find-large-files-finder

[Nazaj na kazalo]

Preverite in počistite mapo Prenosi

Mapa Prenosi včasih skriva veliko velikih in nepotrebnih datotek, kot so slike diskov, arhivi in ​​druge. Mnogi uporabniki pozabijo na datoteke, ki so jih prenesli. Ko vam zmanjka prostora, je eden najlažjih načinov za pridobitev dodatnega pomnilnika na trdem disku čiščenje mape Prenosi. Odprite ga tako, da zaženete Finder in v levi stranski vrstici izberete Downloads. Nato kliknite jeziček Velikost, da razvrstite datoteke po velikosti - na ta način boste videli največje datoteke in lažje boste ugotovili, ali so potrebne. Mnogi uporabniki poročajo, da so presenečeni, koliko prostora zasedajo stare, nepotrebne datoteke v mapi Prenosi.

Fedora Virtualbox Gastzusätze

clear-downloads

[Nazaj na kazalo]

Počistite koš za smeti

Premikanje datotek v smetnjak ne pomeni, da so popolnoma izbrisane. Dejanska količina prostora na trdem disku, ki ga zasedejo podatki v smetnjaku, je pogosto presenetljiva za številne uporabnike Maca. Čeprav premikanje datotek v smetnjak odstrani datoteke iz vidnih map, ostanejo na trdem disku (zakaj je priporočljivo, da uporabniki redno izpraznijo smetnjak). Če želite očistiti koš za smeti, preprosto z desno miškino tipko kliknite ikono v Dock in izberite Empty Trash, lahko pa tudi odprete koš in izberete nekatere datoteke, ki jih želite popolnoma izbrisati.

prazno smeti

[Nazaj na kazalo]

Uporabite orodja za optimizacijo pomnilnika na macOS Sierra

Apple je izdal veliko vgrajenih orodij za optimizacijo in diagnostiko z macOS Sierro. Ti upravljajo shrambo ali diagnosticirajo in rešujejo težave s programsko in strojno opremo. Orodja za shranjevanje vsebujejo „priporočila“ za: iCloud, optimizacijo pomnilnika, samodejno praznjenje smeti in zmanjšanje nereda. Če želite omogočiti katero koli od teh funkcij, kliknite logotip Apple in izberite »About this Mac ..«, nato zavihek Storage in kliknite gumb Manage.

optimizacija shranjevanja

Shranjujte v orodjih iCloud in Optimize Storage

Funkcije shranjevanja (v iCloud) in Optimize Storage prihranita prostor s samodejnim premikanjem datotek in fotografij v iCloud ali odstranjevanjem filmov, TV oddaj in e-poštnih prilog, ko je potreben prostor za shranjevanje. Datoteke in predstavnostne vsebine ne bodo prenesene v iCloud ali odstranjene, dokler trdi disk ne vsebuje več kot 10% prostega prostora.

store-in-icloud

Samodejno izprazni koš

Smetnjak lahko pogosto skrije veliko neželenih datotek, shranjenih z namenom izbrisa, vendar so bile morda pozabljene. Pomembne datoteke se pogosto ne shranjujejo v smetnjaku, zato je omogočanje samodejnega praznjenja smeti dobra rešitev, saj odstrani datoteke, ki so v mapi prisotne več kot 30 dni. Če niste prepričani, ali morate to orodje omogočiti, odprite koš in pritisnite kombinacijo Command in I. Ko so datoteke izbrane (označene), preverite, koliko prostora zavzamejo vse datoteke v smetnjaku.

samodejno izprazni-smeti

Zmanjšajte nered

To orodje prepozna velike datoteke - prenose in druge -, ki so morda odvečne. Ko kliknete Pregled datotek, se prikaže novo okno s seznamom datotek in tremi zavihki. Preverite vse kategorije in razmislite, katere datoteke ne uporabljate več in jih je mogoče izbrisati. V nekaterih kategorijah lahko datoteke neposredno in trajno izbrišete tako, da kliknete znak »x« poleg imena datoteke.

zmanjšanje nereda

[Nazaj na kazalo]

Ubuntu-Setup-IP-Adresse

Za čiščenje prostora uporabite Combo Cleaner

Če želite težave s prostorom na disku rešiti čim prej, vam lahko pomaga ta programska oprema. Kombinirano čistilo ponuja čistilec diskov, velike datoteke, dvojnike in funkcije odstranjevanja, ki trde diske očistijo hitreje in učinkoviteje kot ročno odpiranje map in brisanje nepotrebnih datotek. Funkcija čiščenja diska iz Mac-a odstrani vse neželene datoteke, vključno z datotekami predpomnilnika brskalnikov in nekaterimi drugimi. Funkcija 'Big Files' najde vse datoteke, večje od minimalne zahteve. Na ta način se lahko odločite, ali so te velike datoteke potrebne, ali jih izbrišete. Ko uporabljate funkcijo Duplicates, ta programska oprema optično prebere trdi disk Mac in navede vse enake datoteke. Tudi z gumbom za samodejno izbiro je enostavno odstraniti enake kopije.

kombinirani čistilec-čistilec diska

Video, ki prikazuje, kako rešiti zagonski disk, je skoraj polna izdaja za Mac

[Nazaj na vrh]