Zeusov virus je bil odkrit v računalniškem prevara POP-UP

Kako odstraniti virus Zeus, zaznan v računalniku POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

V navodilih za odstranitev računalnika je bil zaznan virus Zeus

Kaj je virus Zeus odkrit v vašem računalniku?

'Zeusov virus, zaznan v vašem računalniku', je lažno sporočilo o napaki, ki ga pošiljajo različna zlonamerna spletna mesta. Raziskave kažejo, da uporabniki običajno obiščejo ta spletna mesta nenamerno - preusmerijo jih potencialno neželeni programi (PUP) ali vsiljivi oglasi, prikazani na drugih zlonamernih spletnih mestih. V večini primerov se PUP brez dovoljenja vdrejo v sisteme, ustvarjajo vsiljive oglase, zbirajo občutljive podatke in (v nekaterih primerih) izvajajo neželene procese v ozadju.

Posnetek zaslona različice Internet Explorerja »Zaznan virus Zeus v računalniku«:V računalniški prevari zaznali virus Zeus

Glede na uporabljeni spletni brskalnik (Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox) se besedilo napake nekoliko razlikuje. V vsakem primeru v bistvu piše, da je Windows Defender zaznal virus 'Zeus', ki krade osebne podatke (prijave / gesla, bančne podatke itd.). Uporabnikom svetujemo, naj zlonamerno programsko opremo takoj odpravijo. Da bi to dosegli, jih prosimo, da se po brezplačni telefonski številki obrnejo na „Microsoftov tehnični oddelek“ („ 8888-219-2558 '). Nato naj bi uporabniki dobili navodila za odstranitev zlonamerne programske opreme. Vendar se zavedajte, da gre za prevaro. Napaka »Zeusov virus je zaznan v vašem računalniku« je ponarejena in zagotovo nima nič skupnega z Microsoftom. Pravzaprav kiber kriminalci ustvarjajo prihodek z izkoriščanjem zaupanja uporabnikov. Vse trditve v zvezi z okužbo so poskusi strahu in nič hudega slutečega uporabnika, da pokličejo telefonsko številko in plačajo za tehnično podporo, ki ni potrebna - vaš računalnik bo verjetno popolnoma brez virusov. Zato prezrite 'Zeus virus, zaznan v vašem računalniku' in nikoli ne poskušajte poklicati zgoraj omenjene telefonske številke. To napako lahko odpravite preprosto z zapiranjem spletnega brskalnika. Upoštevajte, da v nekaterih primerih prevarana spletna mesta uporabljajo skripte, ki uporabnikom preprečujejo, da bi zaprli zavihke / okna brskanja. V teh primerih zaključite brskalnik prek upravitelja opravil ali preprosto znova zaženite sistem. Po ponovnem zagonu ne obnavljajte prejšnje seje, sicer boste znova odprli zlonamerna spletna mesta.

Kot smo že omenili, potencialno neželeni programi prikazujejo različne vsiljive oglase (kupone, pasice, pojavna okna in podobno). Dobavljajo se z orodji, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato vsiljivi oglasi pogosto prikrijejo osnovno vsebino in s tem zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko vsiljivi oglasi vodijo do zlonamernih spletnih mest in izvajajo skripte, namenjene prenosu in namestitvi zlonamerne programske opreme. Zato lahko že en sam nenamerni klik povzroči visoko tvegane računalniške okužbe. Drugo pomembno vprašanje je sledenje informacijam. Raziskave kažejo, da tako rekoč vsi PUP zbirajo informacije (naslovi IP, ponudniki internetnih storitev, geolokacije, obiskana spletna mesta, ogledane strani, iskalne poizvedbe, pritiski tipk itd.), Ki vključujejo osebne podatke. Poleg tega se podatki kasneje delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki zasebne podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Prisotnost aplikacij za sledenje podatkov lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Poleg tega potencialno neželeni programi pogosto rudarijo kriptovalute ali izvajajo druga neželena opravila v ozadju brez soglasja. Z zlorabo virov PUP-i znatno zmanjšajo splošno zmogljivost sistema. Iz teh razlogov takoj odstranite vse PUP.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Zeus Virus Detected In Your Computer'
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

'Zeusov virus, zaznan v vašem računalniku', ima veliko podobnosti Pokličite Microsoftovo podporo , Googlovo varnostno opozorilo , Windows odkril virus ZEUS in na desetine drugih lažnih sporočil o napakah. Vsi trdijo, da je sistem poškodovan (npr. Okužene, manjkajoče datoteke itd.), Vendar so te lažne napake namenjene samo izsiljevanju denarja od nič hudega slutečih uporabnikov. Potencialno neželeni programi imajo veliko podobnosti. S ponudbo široke palete 'uporabnih funkcij' poskušajo ustvariti vtis legitimnosti, vendar po uspešni prevari uporabnikov za namestitev ne ponujajo nobene od obljubljenih funkcij. Mladiči dajejo vsiljive oglase, zbirajo občutljive podatke in zmanjšujejo zmogljivost sistema.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

V nekaterih primerih imajo potencialno neželeni programi uradna spletna mesta za prenos / promocijo, vendar se zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja številni uporabniki v dovoljenje vdrejo v sisteme. Razvijalci množijo PUP s pomočjo združevanja in vsiljivih oglaševalskih metod. 'Bundling' je v bistvu prikrita namestitev programske opreme tretjih oseb z običajnimi aplikacijami. Razvijalci ne razkrijejo pravilno nameščenih namestitev PUP - te podatke skrivajo v razdelkih (običajno nastavitve »Napredno« ali »Po meri«) v postopkih prenosa / namestitve. Poleg tega mnogi uporabniki kliknejo različne 'vabljive' (še sumljive) oglase in preskočijo korake za prenos / namestitev. S tem svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe in ogrozijo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje. Ključ varnosti je previdnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in še posebej pri prenosu / namestitvi programske opreme. Vsiljivi oglasi se običajno zdijo zakoniti. Ko jih enkrat kliknejo, preusmerijo na igre na srečo, zmenke za odrasle, pornografijo in druga dvomljiva spletna mesta. Če naletite na te oglase, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega natančno analizirajte vsak korak postopkov prenosa / namestitve in onemogočite vse dodatno vključene programe. Priporočamo vam tudi, da se izogibate uporabi prenosnikov / namestitvenih programov tretjih oseb, saj se te običajno monetizirajo s promocijo PUP-ov. Programsko opremo je treba prenesti samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos.

Besedilo, predstavljeno v različici Internet Explorerja »Zaznan virus Zeus v vašem računalniku«:

Opozorilo Windows Defender: V računalniku zaznan virus Zeus !!!

RDN / YahLover.worm! 055BCCAC9FEC Okužba
Opozorilo Windows Defender: V računalniku zaznan virus Zeus !! Ne izklapljajte ali ponastavljajte računalnika.
Če nadaljujete, bodo ogroženi naslednji podatki:
1. Gesla
2. Zgodovina brskalnika
3. Podatki o kreditni kartici
4. Lokalne datoteke trdega diska.

Virus je dobro znan po popolni kraji identitete in kreditne kartice. Nadaljnje ukrepanje prek računalnika ali katerega koli računalnika v omrežju bo razkrilo zasebne podatke in pomenilo resna tveganja.
Pokličite Microsoftov tehnični oddelek: 8888-219-2558

Videz pojavnega okna »Zeus Virus Detected In Your Computer« v Internet Explorerju (GIF):

V vašem računalniku prevara gif Zeusov virus

Posnetek zaslona različice Google Chrome »Zeusov virus, zaznan v vašem računalniku«:

Zeusov virus je bil zaznan v računalniški različici Chrome

Besedilo, predstavljeno v različici Google Chrome 'Zeus Virus Detected In Your Computer':

Opozorilo sistema Windows
Zaznana zlonamerna vohunska programska oprema / programska oprema s tveganjem
Napaka # 0x80072ee7
Pokličite nas takoj na: 8888-219-2558
Ne prezrite tega kritičnega opozorila.
Če zaprete to stran, bo dostop do računalnika onemogočen, da se prepreči nadaljnja škoda v našem omrežju.
Vaš računalnik nas je opozoril, da je okužen z vohunsko programsko opremo in opremo za tveganje. Takoj se obrnite na nas, da bo naš strokovnjak
inženirji vas lahko po telefonu vodijo skozi postopek odstranjevanja, da zaščitijo vašo identiteto. Pokličite nas v naslednjih 5 minutah do
preprečite onemogočanje računalnika ali izgubo podatkov.
Brezplačno: 8888-219-2558

Posnetek zaslona različice Mozilla Firefox »Zeusov virus zaznan v vašem računalniku«:

V različici Firefox v računalniku zaznan virus Zeus

Besedilo, predstavljeno v različici Mozilla Firefox 'Zeus Virus Detected In Your Computer':

Napaka varnostne posodobitve 0xB1983959 Služba za pomoč uporabnikom: 8888-291-2558 (BREZPLAČNO)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih programov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

ubuntu auf partition installieren

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

V računalniku je bil odstranjen virus Zeus, ki ga je bilo mogoče odstraniti prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

wie installiere ich pakete in ubuntu

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'virus Zeus, zaznan v računalniku', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

So führen Sie die sh-Datei unter Linux aus

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'virus Zeus, zaznan v vašem računalniku', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa 'virus Zeus, odkrit v vašem računalniku', lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Windows vorbereiten lässt sich nicht ausschalten

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'virus Zeus, zaznan v vašem računalniku', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa 'zeus virus, zaznan v vašem računalniku' iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu 'odkritem virusu zeus v računalniku' ali njegovem odstranjevanju, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.